Monday, December 24, 2007

Gombával töltött csirkecombok

Hozzavalok:
6 db csirkecomb
200 g gomba
8-10 szem datolya
2-3 csik bacon
ujhagyma
szerecsendio
so, bors

Koret:
6-8 kisebb krumpli
2 kisebb cukkini
1 fej hagyma
so, olivaolaj

parolt mango
guacamole

A gombat atmosom, durvan felapritom es egy keves olivaolajon megpiritom. Hozzateszem a felapritott datolyat es az ugyancsak felkozkazott, megpiritott husos szalonnat. Enyhen sozom es borsozom, es reszelek ra egy keves szerecsendiot. Lehuzom a tuzrol es hozzaadom a felapritott ujhagymat. Hagyom kihulni.
Az atmosott csirkecombok bore ala betoltom a gombas tolteleket. A combokat keramia talba helyezem, ontok melle kb. egy deci vizet, es alufoliaval betakarva elomelegitett sutoben 180°C-on 45 percig sutom.
Kozeben a hamozott burgonyakat negyedelem, a cukkinit ketujjnyi vastagra szeletelem, es a hagymat is nagyobb darabokra vagom. Tepsibe teszem a zoldsegeket, enyhen megsozom es meglocsolom olivaolajjal. Beteszem a meleg sutobe a csirke melle, ala v. fole, ahova tetszik.
A combokrol leveszem az alufoliat es hagyom pirulni. Mire a csirke megpirul, a krumpli is keszen lesz ;-)
Addig elkeszitem a parolt mangot. A meghamozott es magjatol megszabaditott erett mangot kockara vagom es egy-masfel deci vizzel felteszem foni. Fedo alatt, mersekelt tuzon parolom. Ha megpuhult a mango, itt-ott pepesedik (de azert a kockak java meg egyben van), hozzateszek egy ev. barnacukrot. Ket-harom perc mulva keszen is van.
A guacamoleval nem szorakoztam, boltban vasarolt kerult az asztalra, de akinek jut ra ideje: avokado, hagyma, fokhagyma, csilipaprika, paradicsom, olivaolaj, citromle, so, bors.

Unnepi izkavalkad!

No comments: