Teljes kiőrlésű bio tönkölyliszt fusilli
főtt céklával, pirított napraforómaggal
főtt céklával, pirított napraforómaggal
Egy nagy fej céklát héjában megfőztem, leszűrtem, majd amikor kissé kihűlt, meghámoztam és felkockáztam. A tésztát kifőztem, leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem, lecsepegtettem.
Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, rádobtam 2-3 ek. natúr napraforgómagot és közepes lángon két-három percig pirítottam. Kiszedtem egy tányérra. A serpenyőbe kevés olívaolajat (1-2 ek.) öntöttem, hozzáadtm a céklát és pár percig dinszteltem, majd hozzáadtam a kifőtt tésztát is, és megszórtam a pirított napraforgómaggal. Átforgattam és tálaltam.
[i] A 100%-ban bio-organic fogás: tönkölyliszt fusilli (biona organic), cékla (Denis Healy), natúr napraforgómag (Infinity Foods), olívaolaj (biona organic).
Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, rádobtam 2-3 ek. natúr napraforgómagot és közepes lángon két-három percig pirítottam. Kiszedtem egy tányérra. A serpenyőbe kevés olívaolajat (1-2 ek.) öntöttem, hozzáadtm a céklát és pár percig dinszteltem, majd hozzáadtam a kifőtt tésztát is, és megszórtam a pirított napraforgómaggal. Átforgattam és tálaltam.
[i] A 100%-ban bio-organic fogás: tönkölyliszt fusilli (biona organic), cékla (Denis Healy), natúr napraforgómag (Infinity Foods), olívaolaj (biona organic).
4 comments:
Ennek a színe valami csodás:) És még nagyon egészséges is, szuper lehetett. Még nem használtam céklát ilyen módon, de nagyon tetszik.
Trollanyu, köszönöm. Igen, pompás színe lett! Cékla, cékla!! Már most azon aggódom, hogy mi lesz velem tavasztól, ha elfogy :-D))
Nagyon jól néz ki, szuper ötlet!
TeaRoom, köszönöm.
Post a Comment