A klasszikus krumpli-tojás (vega) rakott krumplit
tettem most szezonálissá az imádott (friss) céklával.
tettem most szezonálissá az imádott (friss) céklával.
Hozzávalók: 4 nagyobb burgonya, 6 db tojás, 3-4 közepes fej cékla, 4 dl tejföl, kevés só, bors, 2 tk. Vega-Mix, csipet pirospaprika, kis kocka vaj.
A krumplit, tojást meg céklát külön-külön, héjában megfőztem, leszűrtem, majd amikor kihűlt, meghámoztam és felkarikáztam.
A tűzálló tál alját kikentem vajjal. Leraktam a krumpli felét, beborítottam tojással, enyhén sóztam, borsoztam és meghintettem 1 tk. Vega-Mix-szel. Ráraktam a céklát és beborítottam a maradék krumplival. Enyhén sóztam, borsoztam, meghintettem Vega-Mix-szel és pirospaprikával, végül tejföllel takartam be, és 180 °C-on aranybarnára sütöttem.
A krumplit, tojást meg céklát külön-külön, héjában megfőztem, leszűrtem, majd amikor kihűlt, meghámoztam és felkarikáztam.
A tűzálló tál alját kikentem vajjal. Leraktam a krumpli felét, beborítottam tojással, enyhén sóztam, borsoztam és meghintettem 1 tk. Vega-Mix-szel. Ráraktam a céklát és beborítottam a maradék krumplival. Enyhén sóztam, borsoztam, meghintettem Vega-Mix-szel és pirospaprikával, végül tejföllel takartam be, és 180 °C-on aranybarnára sütöttem.
Tipp: Rakott cukkini, Rakott lazac, Rakott csirke
11 comments:
Igen, nem nehéz észrevenni, hogy imádod a céklát!:))) Finom és egészséges, igazad van! A múltkor kipróbáltam a zöldjét is a salátában és valóban jó! Sosem hittem volna!:)
A rakott krumpli, sajnos, nálunk kolbász nélkül "nagyon snassz"...:( De van egy érzésem, hogy rá fogunk szokni, pontosabban a kevesebb hússal készült reciket fogom favorizálni,a változatosság, egészség és nem utolsó sorban az árak miatt is!... Köszönöm!:)
Eszembe nem jutna magamtól ilyen recept! De tetszik, nagyon is! :)))
Nagyon változatosan használod fel a céklát, ez a recept is isteni:) Hús nélkül sajnos nálunk nagy morgás van, de azért néha be lehet dobni:)
Tiffanylda, hát igen, cékla forever!! Bele tudnék fulladni ;-)) Majd számolj be, hagyta-e a család rávenni magát egy céklás váltzatra, még ha kolbásszal is.
Petra, a kedvencemet mindenbe el tudom képzelni. Örülök, hogy tetszik.
Trollanyu, köszönöm. Becsempészheted akár a hús közé is a céklakarikákat, azt nem mondom, hogy nem fogják észrevenni, de háha ;-)))
Csodás lett a céklától a színe, sajna a cékla eddig nálunk eddig csak savanyúságként és borcs levesbe ismerős.
Tényleg csodás dolog ez a cékla, hússal vagy anélkül, finom, egészséges, főve vagy nyersen, szép színe pedig mindent ételt "feldob".
Kati, köszönöm. Savanyítva is jó, de borscs-nak még jobb!! Mint a családot ellátó élelemfelelős, trükközd be a repertoárba ;-))
Wanna, elsőszámú kedvenc! Kiütötte a fokhagymát a nyeregből :-D
Kérlek nézz be hozzám, díjat szeretnék átadni neked!
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/10/dijat-kaptam.html
Martinelli, nagyon szépen köszönöm a díjat!
Én is imádom a céklát, ha lehet ilyen heves érzelmekről beszélni egy zöldségféle irányába, de vállalom :) Ötletes, beiktatom a repertoárba!
Vicuska, a céklát csak imádni lehet!! Örülök, hogy tetszik a recept és várom az interpretációt ;-)
Post a Comment