Aranysárgára, ropogósra sült burgonya,
héjában, rozmaringgal, sütőben sütve
héjában, rozmaringgal, sütőben sütve
A krumplikat (kisebb tojásnyi méretűeket) megmostam, majd kefével alaposan átdörzsöltem. Átmostam, lecsepegtettem.
Egy tálba öntöttem 1-2 ek. olívaolajat. A krumplikat félbevágtam (a nagyobbakat negyedeltem), majd az olívaolajba forgattam.
Egy lapos tepsit sütőpapírral borítottam, erre tettem az olívaolajban megforgatott krumplifeleket. Meghintettem kevés szárított rozmaringgal és nagy szemű sóval, végűl friss rozmaringágakat tettem rá.
190 °C-ra előmelegített sütőbe tettem és aranysárgára sütöttem (15-20 perc). Kívül ropogós belül parázs krumplit kaptam. Majonézzel kínáltam.
Egy tálba öntöttem 1-2 ek. olívaolajat. A krumplikat félbevágtam (a nagyobbakat negyedeltem), majd az olívaolajba forgattam.
Egy lapos tepsit sütőpapírral borítottam, erre tettem az olívaolajban megforgatott krumplifeleket. Meghintettem kevés szárított rozmaringgal és nagy szemű sóval, végűl friss rozmaringágakat tettem rá.
190 °C-ra előmelegített sütőbe tettem és aranysárgára sütöttem (15-20 perc). Kívül ropogós belül parázs krumplit kaptam. Majonézzel kínáltam.
Tipp: Tepsis édesburgonya
7 comments:
Ez nagyon finom!!! Isteni, bármikor meg tudnám enni, nálunk gyakori köret, de nekem magában is jöhet:)
Végig néztem, miről maradtam le pár nap alatt, hááát mindent megennék!!!:DDD Irtó jól néznek ki, ráadásul fogyózok...:((( Gratula!
Ilyesmit én is szoktam készíteni, csak rozmaring nélkül, de jövőre én is megpróbálok rozmaringot nevelni. Vettem üzletben, de csak őröltet kaptam. Lehet kipróbálom azzal.
Nagyon finom!!! Én is sokszor sütöm meg így a krumplit, csak a fűszerezést változtatom. Nagyon guszta!!:)
Trollanyu, az éven hanyagoltuk a krumplit, de ez most igen jól esett!!
Tiffanylda, köszönöm ;-))
Kati, őrölttel is ki lehet próbálni!
Gizi, köszönöm. Igen, a krumplihoz sokféle fűszer(keverék) illik, váltogatva nem lehet unalmas :-)
Nagyon szeretjük! Gyakran a húsok mellé is bekészítek krumplit, zöldségeket (répát, brokkolit) hagymát és rozmaringot. Szuper a végeredmény. Az illat meg leírhatatlan. :)))
Petra, ó, igen, az illata mesés!!
Post a Comment