Nagyon megkedveltem a póréhagymát. Hetente van belőle leves legalább egyszer, de van, hogy kétszer, sőt, akár háromszor is. A cékla után a második számú favorittá lépett elő.
A parmezános póréhagymakrém után most a korábbi póréhagymás leveles kelt gondoltam át. Ehagytam a krumplit, helyette 3-4 db zellerszárat adtam a vajon párolt póréhagymához. Ehhez a levesalaphoz került a leveles kel (black kale). Tálaláskor reszelt sajttal (Vintage Irish Cheddar) hintettem meg. Mesés illatú, üde színű, pompás ízű leves!!
A parmezános póréhagymakrém után most a korábbi póréhagymás leveles kelt gondoltam át. Ehagytam a krumplit, helyette 3-4 db zellerszárat adtam a vajon párolt póréhagymához. Ehhez a levesalaphoz került a leveles kel (black kale). Tálaláskor reszelt sajttal (Vintage Irish Cheddar) hintettem meg. Mesés illatú, üde színű, pompás ízű leves!!
7 comments:
Mit is mondhatnék, csodás..)
Hát a színe az mesés, mennyei lehet a cheddar sajttal.Elkészítem magamnak, tökéletes a diétámba:)
Kezd zöldülni a blogod a cékla után!:D A leveles kel = kelkáposzta? A képen kicsit másabb, mint itthon...
A család nem bírja a szagát, sajnos, de ha sikerül kiszellőztetnem, megeszik!:)
Csodás társítás és ízbomba!
Kati, köszönöm ;-)
Trollanyu, nagyon is illett bele az érett cheddar. Csak ajánlani tudom :-)
Tiffanylda, nem kell aggódnod a zöldek miatt, egy jó adag lila figyel a konyhámban!!
A leveles kel nem kelkáposzta. Az előbbi a black kale, az utóbbi pedig a savoy cabbage. A leveles kel nem fejesedik be, mint a kelkáposzta. Tulajdonképpen szaga sincs. Ízre üde, zöld.
Vicuska, köszönöm.
Bocsi, de akkor szerinted ezt itthon nem lehet kapni? Én még nem láttam...
Tiffanylda, nem tudom, hogy lehet-e kapni Mo-on 'leveles kelt', de nem is tartom elképzelhetetlennek. Én itt találkoztam vele először, mióta McNelly-ékhez járok szombatonként.
Post a Comment