Tuesday, October 11, 2011

Póréhagyma, zellerszár, leveles kel (leves)

leek-celery-kale-soup
Nagyon megkedveltem a póréhagymát. Hetente van belőle leves legalább egyszer, de van, hogy kétszer, sőt, akár háromszor is. A cékla után a második számú favorittá lépett elő.

A parmezános póréhagymakrém után most a korábbi póréhagymás leveles kelt gondoltam át. Ehagytam a krumplit, helyette 3-4 db zellerszárat adtam a vajon párolt póréhagymához. Ehhez a levesalaphoz került a leveles kel (black kale). Tálaláskor reszelt sajttal (Vintage Irish Cheddar) hintettem meg. Mesés illatú, üde színű, pompás ízű leves!!

black-kale

7 comments:

Kati said...

Mit is mondhatnék, csodás..)

trollanyu said...

Hát a színe az mesés, mennyei lehet a cheddar sajttal.Elkészítem magamnak, tökéletes a diétámba:)

Tiffanylda said...

Kezd zöldülni a blogod a cékla után!:D A leveles kel = kelkáposzta? A képen kicsit másabb, mint itthon...
A család nem bírja a szagát, sajnos, de ha sikerül kiszellőztetnem, megeszik!:)

Vicuska said...

Csodás társítás és ízbomba!

Anazar said...

Kati, köszönöm ;-)

Trollanyu, nagyon is illett bele az érett cheddar. Csak ajánlani tudom :-)

Tiffanylda, nem kell aggódnod a zöldek miatt, egy jó adag lila figyel a konyhámban!!
A leveles kel nem kelkáposzta. Az előbbi a black kale, az utóbbi pedig a savoy cabbage. A leveles kel nem fejesedik be, mint a kelkáposzta. Tulajdonképpen szaga sincs. Ízre üde, zöld.

Vicuska, köszönöm.

Tiffanylda said...

Bocsi, de akkor szerinted ezt itthon nem lehet kapni? Én még nem láttam...

Anazar said...

Tiffanylda, nem tudom, hogy lehet-e kapni Mo-on 'leveles kelt', de nem is tartom elképzelhetetlennek. Én itt találkoztam vele először, mióta McNelly-ékhez járok szombatonként.