Wednesday, July 20, 2011

Szezámos édesburgonya okrával

fried-sesame-sweet-potato-okra
Könnyű, gyorsan elkészíthető, mutatós köret,
vagy egy vidám vegetáriánus főétel.

Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 db édesburgonya
6-8 db friss okra
1-2 ek. szezámmag
1 csapott ek. Vega-Mix
olívaolaj
szezámolaj


Az édesburgonyát meghámozam és felkockáztam, a vöröshagymát vékonyan felszeleteltem, az okrának levágtam a két végét és nagyobb darabokra vagdaltam.

Egy kevés olívaolajon a hagymát megbarnítottam (lassú tűzön, kevergetve). Szórtam rá kevés Vega-Mix-et, átforgattam, hozzáadtam a felkockázott édesborgonyát. Egyenletesen átkevertem, hogy minden kockát beborítson a fűszeres pirított hagyma. Időnként (óvatosan) átforgattam, hogy minél több oldala megpirulhasson.

A szezámmagot előbb szárazon világosra pirítottam, majd hozzáadtam az édesburgonyához, az okrával és egy kevés szezámolajjal együtt. Pá percig pirítottam, óvatosan forgatgattam, majd tálaltam.

Tipp: Pancettás édesburgonya héjában

5 comments:

Adél said...

Ilyen különlegességeket még nem ettem:(Biztos nagyon fincsi.Még ha feléd nincs is is meggy,de kárpótol sok sok más finomság:)

Éva said...

Nagyon jó kis könnyű étel! Mi az az okra? /Lehet hogy kérdeztem már?/

Anazar said...

Kicsi ez, kicsi az, Aleda, billeg a mérleg nyelve ;-)

Éva, megelőztél a kérdéseddel :)

Petra said...

Édesburgonyát még nem ettem, de szívesen megkóstolnám, ismét nagyon guszta.

Anazar said...

Petra, sülve a tökhöz hasonlít ízben és állagban is.