Nem múlik el szombat úgy, hogy Jenny McNally zöldséges standját meg ne látogatnánk a Temple Bar Food Market-en, ahol mindig friss, szezonális(!) zöldekkel várnak hétről hétre.
Salátazöldekből, zöld fűszernövényekből hatalmas választék van! Petrezselyem, kapor, snidling, menta pompás illata száll a kosarak körül.
A tavaszon tucatnál is több csalán, sóska, meg spenót levest készítettem. Ez utóbbit azóta is hetente észítem köretnek, pl. fokhagymával párolva.
A ribizlinek, köszmétének, uborkának most van a szezonja. A köszmétéből lolly lett, az uborkát kovászoltam, a ribizli meg csak úgy elfogyott.
Dublinhoz közeli farmjukon joghurtot is készítenek, meg dzsemeket. A málna coulis vagy a bodza cordial egyszerűen fantasztikus.
Alig várom már az őszi céklaszezont, de addig is sok-sok zöldet fogunk elfogyasztani! Ma dupla adag spenótot meg petrezselymet, valamint mizunát, kaprot, kelt (black kale) és uborkát vettem.
Salátazöldekből, zöld fűszernövényekből hatalmas választék van! Petrezselyem, kapor, snidling, menta pompás illata száll a kosarak körül.
A tavaszon tucatnál is több csalán, sóska, meg spenót levest készítettem. Ez utóbbit azóta is hetente észítem köretnek, pl. fokhagymával párolva.
A ribizlinek, köszmétének, uborkának most van a szezonja. A köszmétéből lolly lett, az uborkát kovászoltam, a ribizli meg csak úgy elfogyott.
Dublinhoz közeli farmjukon joghurtot is készítenek, meg dzsemeket. A málna coulis vagy a bodza cordial egyszerűen fantasztikus.
Alig várom már az őszi céklaszezont, de addig is sok-sok zöldet fogunk elfogyasztani! Ma dupla adag spenótot meg petrezselymet, valamint mizunát, kaprot, kelt (black kale) és uborkát vettem.
No comments:
Post a Comment