Az idei első lecsó. Hagyma, paprika, paradicsom, paradicsomlé, és finoman gyöngyöző türelem. Kevés olívaolajon megfonnyasztott, majd kissé megbarnított 3 nagy fej hagyma. Hozzá 6 db termetes paprika és ugyanennyi paradicsom. A csíkokra vágott paprikát, palágyi lecsókat idézve, 1 tk. libacsírral puhítottam fedő alatt. Paradicsom, löttyintésnyi paradicsomlé (mert levesen szeretjük) és lassú tűzön főzés. Az első tányért simán, Rossa kovászos baguette-jét tunkolva bele, a másodikat tejfelesen, azaz traskiasan kanalaztuk.
McNally-ék organic paradicsomjait tényleg meg sem közelítik a boltiak (ahogy ígérték), semmi zöld mag, semmi savanykás ízvilág, azért mégis ott a szakadék egy napsütötte kertben érett illatos, édes paradicsom és ezen bioparaicsomok között, de amíg McNally-éknél ott a paradicsom, addig a bolti el van fejetve!
McNally-ék organic paradicsomjait tényleg meg sem közelítik a boltiak (ahogy ígérték), semmi zöld mag, semmi savanykás ízvilág, azért mégis ott a szakadék egy napsütötte kertben érett illatos, édes paradicsom és ezen bioparaicsomok között, de amíg McNally-éknél ott a paradicsom, addig a bolti el van fejetve!
6 comments:
Szia, nézz be hozzám, egy dijat szeretnék neked adni:)Ez az egyik legjobb kaja, főleg bioparadicsommal:)
Köszönöm a díjat trollanyu :-)
Én még az idén nen készítettem lecsót, de következik, mi rizzsel szoktuk főzni.
Kati, anyósék felé, Vajdaságban is rizzsel készül a 'gyuvecs' :)
Imádom ezeregy változatban készítem, ma éppen tojásos fetásat ettünk:)
Ágni, tojásosat már ettem, fetásról még nem is hallottam.
Post a Comment