Aranyló zabpehely szárított kanadai vörös áfonyával, hozzáadott cukor nélkül. Tulajdonképpen cukormentes is lehetne, ha nem lenne édesítve az aszalt áfonya (áfonya 60%, cukor 39.5%, napraforgóolaj 0.5%), de inkább cukor mint kén-dioxid (Sulfur dioxide).
Barna rizs szirup és méz helyett a vajat próbáltam növelni, de mint ragasztó anyag nem vált be. Ide tényleg ragacs kell, de így a négy-összetevős recept rendkívül finom lett. Ugyan könnyen morzsálódott, ragacs híján vagy mert nagyobb tepsibe tettem, ezért vékonyabb lett, de joghurttal a morzsák is elfogytak.
125 g vaj, 2 csésze zabpehely, fél csésze vörös áfonya (cranberry) és 2 ek. xylitol. Recept: Fruit flapjack
Barna rizs szirup és méz helyett a vajat próbáltam növelni, de mint ragasztó anyag nem vált be. Ide tényleg ragacs kell, de így a négy-összetevős recept rendkívül finom lett. Ugyan könnyen morzsálódott, ragacs híján vagy mert nagyobb tepsibe tettem, ezért vékonyabb lett, de joghurttal a morzsák is elfogytak.
125 g vaj, 2 csésze zabpehely, fél csésze vörös áfonya (cranberry) és 2 ek. xylitol. Recept: Fruit flapjack
No comments:
Post a Comment