Monday, May 16, 2011

Vega-Mix

Vega-Mix-dried-veg-condiment
A Vegetát sosem szerettem, túl sós, túl intenzív, eluralkodik mindenen. Kevés sóval főzök, az átlagosnál is sótlanabbul. Az ételek ízét szeretem kiérezni, nem a sót. Nagyjából 8 éve biobolt(ok)ban találtam rá a sómentes Vega-Mix-re. Szegeden gyakran használtam levesekbe, szószokba, sültekhez, ám Dublinban még nem találam hozzá hasonlót. Próbáltam helyettesíteni (Kallo Organic Very Low Salt Vegetable Stock Cubes, Herbamare Certified Organic Herbs and Vegetables Seasoned Sea Salt), de a só kikerülhetetlen volt. Pár hete ismét visszatért konyhámba a Vega-Mix (köszönöm Mr. Z), és a só nélkül zöldséges korszak reloaded ;-)

Vegabond Natúr Vega-Mix (250g) só és ízfokozók nélküli ételízesítő fűszerkeverék szárított zöldségekből.

Összetevők: paszternák, sárgarépa, petrezselyemgyökér, petrezselyemlevél, póréhagyma, zellergumó, vöröshagyma, paradicsom, fűszerek (itt azért érdekelne mik is azok a fűszerek konkrétan).

UPDATE: Írtam hát a Biopont-nak, kérdésemre a minőségirányítási vezető válaszolt, miszerint fűszerek alatt kurkuma és feketebors értendő.

6 comments:

Adél said...

Én szoktam házilag készíteni ilyen darálékot,vékonyra felszeletelem a hozzávalókat,sütőben megszárítom,aztán ledarálom.Elég munkaigényes,de kárpótol.

Anazar said...

Home made is the best!

M@rti said...

Elindultam a kamrámba, hogy megkeressem, és leírjam Neked az általam DM-ben vásárolt adalékanyag-nélküli fűszer nevét, és jéééé, ugyanaz a Natúr Vega-mix! Egy időben igyekeztem kizárni a mesterséges anyagokat, ízfokozókat a konyhámból, de ezt nem lehet anyagilag bírni. (Aztán annyira spóroltam vele, hogy már lejárt a szavatossága.)

Anazar said...

M@rti, az nagyon jó, hogy már túllépett a bioboltok határain ;-)

Ez az 'osszuk be' dolog a végén 'amanó!'-val nekem is ismerős. Ezért aztán újabban rendszeresen átpásztázom a fűszerespolcot, hogy még véletlenül se kelljen kidobnom onnan dolgokat hiába. Ez be is vált, és így még időben 'értesülök' ha közel a vég.

Planet Susannia said...

Hát nem végzel félmunkát! :-)
Köszi az infót!

Anazar said...

Planet Susannia, szívesen. Kérdezz máskor is ;-)