Cajun fűszerezésű csirkemell szeletek
pirított mandulával, rucola-val és cékla zöldjével
pirított mandulával, rucola-val és cékla zöldjével
Cajun (ejtsd 'kéjdzsün', a hangsúly az 'é'-n van, a 'j' alig-alig hallható) fűszerkeverék: őrölt bors, kömény, mustár, pirospaprika, chili, oregánó, kakukkfű, tengeri só, fokhagyma és hagyma.
A csirkemellet (személyenként 1 kisebb db) átöblítettem majd papítrörlővel megszárítottam. Félbevágtam, hogy ne legyen olyan vastag, majd a szeleteket két-három csíkra vágtam.
Felhevítettem a serpenyőt. Egy-másfél ek. olívaolajat öntöttem bele, rátettem a csirkemellcsíkokat. Két-három percig sütöttem. Mivel a szeletek vékonyak, ezért 2/3-ig kifehéredtek, csak a tetejük marad rózsaszínes. Meghintettem a cajun fűszerkeverékkel és megfordítottam. Melléraktam egy marék hántolt mandulát. Másfél-két perc után a húsnak ezt az oldalát is megszórtam és visszafordítottam 10-15 másodpercre, hogy a fűszer rásüljön.
Tányérra szedtem és átöblített, lecsepegtetett zöldsalátával (rucola, cékla zöldje) tálaltam. Villámgyors ebéd vagy épp vacsora. A hat-hét percbe még a fotó is belefért ;-)
A csirkemellet (személyenként 1 kisebb db) átöblítettem majd papítrörlővel megszárítottam. Félbevágtam, hogy ne legyen olyan vastag, majd a szeleteket két-három csíkra vágtam.
Felhevítettem a serpenyőt. Egy-másfél ek. olívaolajat öntöttem bele, rátettem a csirkemellcsíkokat. Két-három percig sütöttem. Mivel a szeletek vékonyak, ezért 2/3-ig kifehéredtek, csak a tetejük marad rózsaszínes. Meghintettem a cajun fűszerkeverékkel és megfordítottam. Melléraktam egy marék hántolt mandulát. Másfél-két perc után a húsnak ezt az oldalát is megszórtam és visszafordítottam 10-15 másodpercre, hogy a fűszer rásüljön.
Tányérra szedtem és átöblített, lecsepegtetett zöldsalátával (rucola, cékla zöldje) tálaltam. Villámgyors ebéd vagy épp vacsora. A hat-hét percbe még a fotó is belefért ;-)
10 comments:
Ez is telitalálat:) Nagyon finom lehet ezzel a fűszerezéssel. Nálunk mindenki szeretné. Csak a rukkolát nem szeretik, főként a párom, hiába csempészem be a salátába, kiszúrja. Pedig olyan finom.
Trollanyu, köszönöm. Az volt! Nekem először furcsa volt a rucola/rukkola a borsos íze miatt, de nagyon megkedvetem. A húsokhoz különösen illik.
Nem tudtam, hogy néha én is használom ezt a nehezen kimondható fűszerkeveréket :D Engem izgat a céklalevél, mert a gumóját előszeretettel használom és fogyasztom, tényleg élvezhető az íze?
Vicuska, a zsenge céklalevél errefelé gyakori zöldsaláta alapanyag. Finom, ráadásul mutatós, a zöldben a lila erezet.
Tényleg trendi színfolt a salátába, akkor hát nem dekor ;) Úgy gondolom, hogy akkor ugyanazokat a tápanyagokat tartalmazza, mint maga a cékla. Mert az kész csodaszer!
Sajnos nálunk nem hiszem, hogy kapható ez a fűszerkeverék, pedig nagyon jól hangzik.
Vicuska, nem, nem dekor, ehető, finom, ízletes. Mint minden 'zöld leveles zöldség' ez is nagyon egészséges. Bár a wiki azt írja róla
(és a mángoldról is), hogy magas oxalát értékkel bír, ami vesekő kialakulását idézheti elő, de gondolom ehhez kazalszámra kellene enni belőle, naponta ;-)
Kati, azért is írtam le a hozzávalókat, hogy akinek úgy tartja kedve vagy épp kényszere, össze is állíthatja. Arányokat sajnos nem tudok, csak annyit, hogy a lista elején van a több, a végén a kevesebb hozzávaló.
Köszönöm, nagyon finom lehet és nálam fő a gyorsaság!:)
A rukkolát sajnos én sem szeretem, a családról nem is beszélve...:( Céklalevélről meg még nem is hallottam evésileg, de ki fogom próbálni, mert van a kertben!Köszi!:)
Szuper Tiffanylda! A zsengéket szedd le, kíváncsian várom hogy ízlik majd ;)
Kálium, vas meg A- és C-vitamin forrás!
Post a Comment