Pikáns fűszerezésű darált marhahússal töltött,
sütőben sült sárga színű csillagtök
sütőben sült sárga színű csillagtök
Hozzávalók (2 személyre):
2 db patiszon (csillagtök)
300-350 g darált marhahús
1 szál póréhagyma
2 szép gerezd fokhagyma
1 csapott tk. koriandermag
1 csapott tk. római kömény (cumin)
1 csapott tk. fűszerkömény (caraway)
1 csapott tk. rózsabors (pink peppercorn)
fél tk. mustármag
egy csipet frissen reszelt szerecsendió
só, frissen őrölt bors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
A szemes fűszereket (koriandermag, kétféle kömény, rózsabors, mustármag) szárazon megpirítottam, majd mozsárba tettem és megtörtem.
A póréhagymát felkarikáztam, átöblítettem, lecsepegtettem, majd kevés olívaolajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a darált (organic) marhahúst, a finomra aprított fokhagymát és a megőrölt fűszereket. Fedő alatt, időnként kevergetve, puhítottam a húst, a levében párolódott.
A patiszonnak (organic) 'sapkát vágtam', majd dinnyevájóval kiszedtem a magházát. Az elkészült húshoz kevertem a finomra aprított petrezselyemzöldet és megtöltöttem vele a tököket.
Tűzálló tálba állítottam (ha valamelyik nem áll egyenesen, vágjunk neki 'talpat'), kevés vizet öntöttem alá, majd előmelegített sütőben 35-45 percet sütöttem.
Pompás főétel, nagyon dekoratív ;-)
2 db patiszon (csillagtök)
300-350 g darált marhahús
1 szál póréhagyma
2 szép gerezd fokhagyma
1 csapott tk. koriandermag
1 csapott tk. római kömény (cumin)
1 csapott tk. fűszerkömény (caraway)
1 csapott tk. rózsabors (pink peppercorn)
fél tk. mustármag
egy csipet frissen reszelt szerecsendió
só, frissen őrölt bors
1 kisebb csokor petrezselyemzöld
A szemes fűszereket (koriandermag, kétféle kömény, rózsabors, mustármag) szárazon megpirítottam, majd mozsárba tettem és megtörtem.
A póréhagymát felkarikáztam, átöblítettem, lecsepegtettem, majd kevés olívaolajon megfonnyasztottam. Hozzáadtam a darált (organic) marhahúst, a finomra aprított fokhagymát és a megőrölt fűszereket. Fedő alatt, időnként kevergetve, puhítottam a húst, a levében párolódott.
A patiszonnak (organic) 'sapkát vágtam', majd dinnyevájóval kiszedtem a magházát. Az elkészült húshoz kevertem a finomra aprított petrezselyemzöldet és megtöltöttem vele a tököket.
Tűzálló tálba állítottam (ha valamelyik nem áll egyenesen, vágjunk neki 'talpat'), kevés vizet öntöttem alá, majd előmelegített sütőben 35-45 percet sütöttem.
Pompás főétel, nagyon dekoratív ;-)
Tipp: Patiszonos röszti, Gombás quinoával töltött kerek cukkini
2 comments:
Nagyon jópofák így a töltött patisszonok, és isteni ez a fűszerezés:) A római kömény a kedvenceim közé tartozik.
Trollanyu, köszönöm. Én az őrölt fűszerköményért vagyok oda, nagyon szeretem húsokhoz ;-)
Post a Comment