Krémesen bársonyos karfiolleves
zellerszárral és friss bazsalikommal dúsítva.
zellerszárral és friss bazsalikommal dúsítva.
McNally-éknél csodás karfiol várt szombaton, éppen amire vágytam, krémesen lágy levesre! Egy nagyobb krumplit felkockáztam, hozzáadtam 3-4 szál felszeletelt zellerszálat és 1 ek. vajon fedő alatt öt percig pároltam, majd hozzátettem a rózsáira szedett karfiolt. Felöntöttem kevés vízzel (nem kell, hogy ellepje), enyhén sóztam, és meghintettem 1 tk. Vega-Mix-szel.
Miután zöldségek megpuhultak (10-15 perc) hozzátettem a finomra aprított kis csokor bazsalikomot és botmixerrel krémesítettem. Mesés illata lett!!
Tipp: Ír póré-burgonya leves, Ír csalánleves, Krémes spárgaleves, Zeller-póré-csalán leves, Almás sütőtökleves, Póré-édesburgonya leves, Poréhagymás spenótleves
Miután zöldségek megpuhultak (10-15 perc) hozzátettem a finomra aprított kis csokor bazsalikomot és botmixerrel krémesítettem. Mesés illata lett!!
Tipp: Ír póré-burgonya leves, Ír csalánleves, Krémes spárgaleves, Zeller-póré-csalán leves, Almás sütőtökleves, Póré-édesburgonya leves, Poréhagymás spenótleves
6 comments:
Ma karfiol leves volt nálunk is:) De nem ilyen fincsi krémes. A bazsalikom jól mehet hozzá, imádom a friss fűszereket.
Nagyon finom lehetett, én még sosem készítettem krémlevest, de jó lenne kipróbálni.
Nagyon tetszik. Ki fogom próbálni. :)))
nagyon finom
Nagyon izgalmas, de sajnos nálunk csak én enném...
Trollanyu, a friss bazsalikom úgy feldobta, hogy már be is van rendelve jövő hétre ;))
Kati, én korábban nem voltam oda krémlevesekért, legalábbis amiket itt ismertem meg. Felöntik tejjel, volt hogy nyerssel, csak úgy, brrr. De amióta én készítem a turmixolt leveseket, megkedeltük. Többször van itthon, mint gondoltam, hogy lesz. Ajánlom kipróbálásra. Pompás színeket, állagot lehet elérni egy-egy hozzávaloval ;)
Petra, köszönöm, biztos ízleni fog!
Bianka, köszönöm, az volt!!
Gerdi, köszönöm, akkor kényeztesd vele csak magad!! ;)
Post a Comment