A vasárnapi ebédek gyakori kísérője volt gyerekkoromban a variálható tejfeles saláták. Kora nyáron retekből vagy salátalevélből, nyár derekán paradicsomból vagy uborkából készültek.
A mai saláta akár a 'három az egyben' nevet is kaphatná, uborka-retket-paradicsom összeállítással. Az uborkát felkockáztam, a retket felkarikáztam, a (koktél) paradicsomot félbevágtam, és a zöldségeket egy tálba tettem. Hozzáadtam egy kisebb fej finomra aprított vöröshagymát, enyhén sóztam és nyakonöntöttem tejfellel. Végül petrezselyemzöldet adtam hozzá és finoman átforgattam. Pompás ropogós, vitamindús köret, kísérő!
A mai saláta akár a 'három az egyben' nevet is kaphatná, uborka-retket-paradicsom összeállítással. Az uborkát felkockáztam, a retket felkarikáztam, a (koktél) paradicsomot félbevágtam, és a zöldségeket egy tálba tettem. Hozzáadtam egy kisebb fej finomra aprított vöröshagymát, enyhén sóztam és nyakonöntöttem tejfellel. Végül petrezselyemzöldet adtam hozzá és finoman átforgattam. Pompás ropogós, vitamindús köret, kísérő!
3 comments:
Ezt nagyon szeretem én is ! Uborkasalátára is szoktam tejfölt tenni,vagy paprika, paradicsom hagyma és úgy rá a tejföl!:)
Köszi!Kiprobaltam,nagyon finom volt!
Eva, olyan jo egy kis savanykas tejfol a ropogos zoldsegen, nem igaz?
Orulok, hogy izlett ;-)
Post a Comment