Nincs is jobb a frissen fejtett, zsenge zöldborsónál. Ma könnyű leves helyett lapcsánkába került, de nem ám krumplisba, hanem cukkinisbe. A két zöld jól megtűri egymást ;-)
Hozzávalók: cukkini, zöldborsó, tojás, tejföl, só, bors, szerecsendió, kapor, petrezselyemzöld, barnarizs liszt.
A nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkint egy tálba tettem, ráütöttem egy nagyobb tojást, enyhén sóztam, kevés frissen őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval fűszereztem. Belekevertem 1 ek. tejfölt és hozzáadtam a kis csokor finomra aprított kaprot és petrezselyemzöldet. Átforgattam, majd annyi lisztet adtam hozzá, hogy összeálljon, végül hozzáadtam a borsót.
A serpenyőt felhevítettem, kevés olajat öntöttem bele (1-2 ek.), majd kanállal kiszaggattam a masszát és a kanál hátoldalával szétlapítottam, formáztam. Mindkét oldalát aranybarnára sütöttem. Kapros tejföllel bőven nyakonöntve tálaltam.
Tipp: krumplilapcsánka, cukkini-burgonya röszti, patiszonos röszti (csillagtök)
Hozzávalók: cukkini, zöldborsó, tojás, tejföl, só, bors, szerecsendió, kapor, petrezselyemzöld, barnarizs liszt.
A nagy lyukú reszelőn lereszelt cukkint egy tálba tettem, ráütöttem egy nagyobb tojást, enyhén sóztam, kevés frissen őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval fűszereztem. Belekevertem 1 ek. tejfölt és hozzáadtam a kis csokor finomra aprított kaprot és petrezselyemzöldet. Átforgattam, majd annyi lisztet adtam hozzá, hogy összeálljon, végül hozzáadtam a borsót.
A serpenyőt felhevítettem, kevés olajat öntöttem bele (1-2 ek.), majd kanállal kiszaggattam a masszát és a kanál hátoldalával szétlapítottam, formáztam. Mindkét oldalát aranybarnára sütöttem. Kapros tejföllel bőven nyakonöntve tálaltam.
Tipp: krumplilapcsánka, cukkini-burgonya röszti, patiszonos röszti (csillagtök)
2 comments:
Csupa zöld, nagyon tetszik:)
Jó is néz ki! A hűtőmben vár két cukkini, jó ötletet adtál. :))
Post a Comment