Fokhagymás-petrezselymes vajjal
töltött-sült ropogós, illatos, forró baguette
töltött-sült ropogós, illatos, forró baguette
A boltok polcain 'garlic bread' néven fut. Friss vagy fagyasztott változatban, előcsomagolva várja a lusta háziasszonyt, hogy a megvajazott, 'ready-to-bake' kenyeret betolja a sütőbe.
Otthon is könnyen el(ő)készíthető, ráadásul ízben gazdagabb, frissebb, finomabb. A megmaradt és már nem olyan friss vagy nem kellően ropogós héjú baguette kiváló erre a célra.
A baguette-et srégen, másfél-kétujjnyi szeletekre bevagdostam, ügyelve, hogy ne vágjam át teljesen. Két gerezd fokhagymát lereszeltem és puha vajhoz kevertem. Adtam hozzá pár szál finomra aprított petrezselymet, majd 'megtöltöttem' vele a kenyeret.
Az arányokkal lehet játszani, valaki fokhagymásabban szereti vagy kevésbé, valaki vajasabban, hogy bővem átitassa a szeleteket, valaki petrezselyemzöld nélkül.
A megkent baguette-et grill alá tettem, de a sütőt is bekapcsoltam rá, és aranybarnára sütöttem. Omlós, puha, illatos kenyérbél és ropogós héj a végeredmény. Előételnek kiváló vagy leves mellé pompás kísérő.
Otthon is könnyen el(ő)készíthető, ráadásul ízben gazdagabb, frissebb, finomabb. A megmaradt és már nem olyan friss vagy nem kellően ropogós héjú baguette kiváló erre a célra.
A baguette-et srégen, másfél-kétujjnyi szeletekre bevagdostam, ügyelve, hogy ne vágjam át teljesen. Két gerezd fokhagymát lereszeltem és puha vajhoz kevertem. Adtam hozzá pár szál finomra aprított petrezselymet, majd 'megtöltöttem' vele a kenyeret.
Az arányokkal lehet játszani, valaki fokhagymásabban szereti vagy kevésbé, valaki vajasabban, hogy bővem átitassa a szeleteket, valaki petrezselyemzöld nélkül.
A megkent baguette-et grill alá tettem, de a sütőt is bekapcsoltam rá, és aranybarnára sütöttem. Omlós, puha, illatos kenyérbél és ropogós héj a végeredmény. Előételnek kiváló vagy leves mellé pompás kísérő.
13 comments:
Nagyon gusztusos, legszívesebben beleharapnék!:)))
A tegnapi krémlevesedet kár, hogy nem találtam meg előbb, mert így még jobb lett volna, mint ahogy én készítettem! Majd legközelebb!!!
Gratulálok a blogodhoz, ínycsiklandozó kajáid vannak! Miért nem tudok bejelentkezni hozzád?:( Valszeg béna vagyok..
Na igen, ez az igazi fűszeres bagett! Imádom!
Ez megint szuper ötlet, és milyen finom! :)))
Tiffanylda, köszönöm. Próbáltad Google Chrome-mal vagy Mozilla Firefox-szal, mert az utóbbi jó pár hónapban az Internet Explorer köhécsel blogspot alatt.
Ami, nem sajnáltam belőle sem a fokhagymát, sem a petrezselymet :D))
Petra, köszönöm, az finom illata betöltötte az egész lakást ;)
Szuper jó ötleteid vannak, örülök és köszönöm, hogy olvashatlak. Ezt is meg tudnám enni, pedig most ebédeltem.
De jól néz ki:) Nagyon guszta, jól jönne egy pár darab vacsorára. Isteni illata lehet.
Mrita, én örülök és köszönöm, hogy olvasol. Az ötletet tulajdonképpen a boltból hoztam. Megkóstoltam, megtetszett, majd arra juttam, hogy jobbat is ki lehet belőle hozni, itthon, házilag ;)
Trollanyu, köszönöm. Az illata mesés!!
Ahogy megláttam, rögtön nyelnem kellett egy nagyot, annyira jóóól néz ki!
Köszönöm M@rti ;-)
Nagyon szuper! Mindegy, hogy honnan az ötlet, lényeg, hogy itt van, házilag, nagyon guszta, és biztos nagyon finom! :))
Hát ez isteni, ki is fogom próbálni.
Istenem:) Mért nem csinál valaki ilyet reggelire nekem???? Most.
Csilla, köszönöm, az!!
Kati, vigyázat, rabul ejt :-D
Babette, szívesen összedobok neked egy egész rudat, most ;-))
Post a Comment