Friday, October 14, 2011

Spenótos-fetás céklasaláta tökmagolajjal

feta-beetroot-salad-with-pumpkin-oil
Főtt céklakockák, feta sajt, koktélparadicsom,
zsenge sepnót, lenmag és virgin tökmagolaj

Szerelmes vagyok a céklába. Az idék különösen. Denis Healy organic céklái az éven tüneményesen finomak. Édes, a cékla szokásos éles beütésével, kemény, leves, üde, friss, fiatal.

A céklát héjában megfőztem, leszűrtem, lecsepegtettem, és még langyoson felkockáztam. Egy nagyobb tálba tettem, megcsorgattam 1-2 ek. hidegen sajtolt tökmagolajjal. Átforgattam, majd hozzáadtam a felkockázott fetát, és megszórtam 1-2 ek. lenmaggal (Brown Flax Seeds, Golden Flax seed). Vegül hozzáadtam a felezett koktélparadicsomokat is, és óvatosan összeforgattam.

A tányér aljára halmoztam az átöblílett, lecsepegtettett zsengén ropogós spenótleveleket, és rákanalaztam a fetás-paradicsomos-lenmagos céklát.

[i] A lenmag és a tökmag omega-3 (linolénsav) esszenciális zsírsavak-ban gazdag.

Denis-Healys-organic-beetroot
Tipp: Céklasaláta lenmagolajjal, Céklás rakott krumpli, Céklás fusilli, Almás céklasaláta, Sült cékla-édesburgonya fetával, Grillezett kecskesajt céklával, Borscs leves, Vinyigret saláta, Céklás nyers dzsúsz

6 comments:

Kati said...

Azt látom, hogy te céklaimádó vagy.:)

trollanyu said...

Ez megint gyönyörű színkavalkád, és minden összetevőjét szeretem, nagyon fincsi lehet:)

wanna said...

Kifogyhatatlan vagy céklareceptekből, mind csodás!
És spenóttal ... épp ma készítettem én is bébispenótot, nem céklával, de kipróbálom.

Anazar said...

Kati, ;-))

Trollanyu, köszönöm. Igen, a céklának mesés színe van, és össze is fog mindent, de szerintem egész jót tett a fetának :-)

Wanna, köszönöm. Igazán jó volt bele a ropogós spenótlevél.

Roza said...

A céklát én is szeretem, de eddig még csak ha hagyományos salátát készítettem belőle. Most megváltoztatom eddigi szokásomat:)

Anazar said...

Roza, a céklát mindenbe el tudom képzelni, szerintem mindenhez illik. Mit értesz nagyományos salátán?