Hozzávalók: 250-270 g liszt, 125 g vaj, 100 ml tejföl, 1+1 db tojás, 15 g élesztő, egy-két csipet tengeri só, 20 g snidling.
Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttattam. A sós lisztbe beledolgoztam a puha vajat. A morzsás tésztához hozzáadtam a tejfölt, majd egy tojást, végül az élesztőt. Sima tésztává gyúrtam. Kinyújtottam, leszórtam finomra aprított snidlingllel, félbe hajtottam, egy újabb adag snidlinggel szórtam le és ismét felhajtottam. Kinyújt, snidling, félbehajt, snidling, felhajt, kinyújt, amíg a snidling el nem fogyott. Majd a réteges tésztát kinyújtottam 5 mm vastagságúra, lekentem egy felvert tojással és kiszaggattam. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.
Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttattam. A sós lisztbe beledolgoztam a puha vajat. A morzsás tésztához hozzáadtam a tejfölt, majd egy tojást, végül az élesztőt. Sima tésztává gyúrtam. Kinyújtottam, leszórtam finomra aprított snidlingllel, félbe hajtottam, egy újabb adag snidlinggel szórtam le és ismét felhajtottam. Kinyújt, snidling, félbehajt, snidling, felhajt, kinyújt, amíg a snidling el nem fogyott. Majd a réteges tésztát kinyújtottam 5 mm vastagságúra, lekentem egy felvert tojással és kiszaggattam. 180 °C-ra előmelegített sütőben aranysárgára sütöttem.
6 comments:
Nagyon guszta és finom lehet a snidlingről!
Látom ez egy snidlinges nap mindkettőnknél ;-).
Nagyon jól néz ki!
Nagyon jól néz ki!
A hajtogatásnál nem kented semmivel, csak úgy a snidlinngel csináltad?
Éva, Andrea, Latsia, köszönöm ;-)
Éva, a snidlingtől olyan kis friss, tavaszi ízvilágot kapott.
Andrea, kedvelem a lágy ízű, selymes illatú snidlinget, kíváncsi voltam, hogy viseli a sütést tésztába zárva. Jót hozott ki belőle a sütő :-)
Latsia, nem, nem kentem meg semmivel a rétegek között. A tészta puha volt, csak megszórtam az illatos zölddel. Csak a tetejét tojásoztam meg elég alaposan ;-)
Ezt el is mentettem, remek
Örülök, hogy tetszik Bianka ;-)
Post a Comment