Morzsolt fetás cukkinilepény
barna rizzsel és pirított chorizóval
barna rizzsel és pirított chorizóval
Hozzávalók:
2 nagyobb cukkini
150 g feta
2 kisebb marék barna rizs
kis csokor petrezselyemzöld
2 nagyobb tojás
szűk arasznyi chorizo
só, bors
A cukkinit kefével áttisztítottam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem (héját rajta hagytam), enyhén megsóztam és félretettem. A rizst átöblítettem és kevés vízben puhára, de pergősre főztem. A chorizo bőrét lehúztam, majd felkarikáztam és serpenyőben világosra pirítottam, épp csak annyira, hogy kiengedjen magából 2 ek. zsírt, papírra szedtem.
A reszelt cukkinit kinyomkodtam, rámorzsoltam a fetát és meghintettem a finomra aprított petrezselyemzölddel. Hozzáadtam a főtt rizst, majd belekevertem a felvert tojásokat. Enyhén sóztam, borsoztam.
A 'tésztát' tepsibe kanalaztam, elsimítottam, chorizo-val díszítettem és 180 °C-on 25-30 percet sütöttem. Hagytam a tepsiben alaposan kihűlni, majd szeleteltem. Hidegen a legjobb!
2 nagyobb cukkini
150 g feta
2 kisebb marék barna rizs
kis csokor petrezselyemzöld
2 nagyobb tojás
szűk arasznyi chorizo
só, bors
A cukkinit kefével áttisztítottam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem (héját rajta hagytam), enyhén megsóztam és félretettem. A rizst átöblítettem és kevés vízben puhára, de pergősre főztem. A chorizo bőrét lehúztam, majd felkarikáztam és serpenyőben világosra pirítottam, épp csak annyira, hogy kiengedjen magából 2 ek. zsírt, papírra szedtem.
A reszelt cukkinit kinyomkodtam, rámorzsoltam a fetát és meghintettem a finomra aprított petrezselyemzölddel. Hozzáadtam a főtt rizst, majd belekevertem a felvert tojásokat. Enyhén sóztam, borsoztam.
A 'tésztát' tepsibe kanalaztam, elsimítottam, chorizo-val díszítettem és 180 °C-on 25-30 percet sütöttem. Hagytam a tepsiben alaposan kihűlni, majd szeleteltem. Hidegen a legjobb!
7 comments:
A ricottás-spenótgombócok óta minden zöldet elhiszek neked:)
Kókadozik a hűtőben három kis cukkini, már csak fetát kell vennem. Nagyon szép ez a lepény!
Na ez most jól esne:) Irtó jól néz ki, és nagyon finom is lehet.
Hú, de guszta! A chorizo, ha nem tévedek, vmi kolbászféle, ugye? Kipróbálom, de most csak nyamvadt mozzarellám van itthon... Jellegtelen az íze!
cukkini mindenek felett!
Cukkiniimádó vagyok, így mindenképpen elkészítem. Olyan guszta, szívesen befalnám.:)
Moha, kókadt cukkiniből kiváló!!
Trollanyu, köszönöm. Betöröltük az egészet egy szuszra!
Tiffanylda, a chorizo a spanyolok szárított kolbásza, füstölt magyaros kolbásszal tökéletesen helyettesíthető. A mozzarellát nem szeretem sülve, gumi lesz. Igen, a tehéntejes mozzarellának (mozzarella fior di latte) semmi íze, de a bivalytejes (mozzarella di bufala) maga az álom, egy kis paradicsommal mesélni tudna.
Beastie, vivát, vivát!!
Gizi, köszönöm. Még a tepsit is kinyaltuk.
Szeretem az ilyen lepényeket, jöhet 1-2 adaggal mindig!
Post a Comment