![round-zucchini-stuffed-with-buckwheat](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7n37Ql7dC_vaFZsmWYOrfgsfYFUUFCrlgcO7uCT5f2nm2XATh4_PBdFirr4mSCUjWbD63VpTDH5NigwQdXAuzhyphenhyphenmRhO9tIkSgfIQgKKrZZ9dTUt7Y9_bHhApMl1Cic4Kfbd2S/s320/KT11_round-zucchini-stuffed-with-buckwheat.jpg)
Erdei gombás, füstölt sonkás grecskával
töltött, sütőben sült kerek cukkini
töltött, sütőben sült kerek cukkini
Kevés olívaolajon vékonyra szeletelt vöröshagymát fonnyasztottam, majd rádobtam a feltépkedett füstölt sonkát (smoked prosciutto) és együtt pirítottam, amíg a hagyma világosra nem barnult. Hozzáadtam az átmosott, lecsepegtetett sárga rókagombát (girolle), meghintettem egy-egy csipet frissen őrölt borssal, szerecsendióval, majd fedő alatt puhára pároltam.
Közben a grecskát 1 ek. olívaolajon enyhén megpirítottam, majd felöntöttem kevés vízel. Miután felforrt, takarékon, fedő alatt 5-6 percig főztem, majd elzártam alatta és 8-10 percig pihentettem.
A kerek cukkinik héját kefével alaposan átmostam. Kalapot vágtam nekik és kivájtam a magházukat.
A pergős grecskát a puha gombához kevertem, enyhén sóztam. Megtöltöttem a cukkinikat, tűzálló tálba állítottam, kevés vizet öntöttem alá, és előmelegített sütőben megsütöttem.
Közben a grecskát 1 ek. olívaolajon enyhén megpirítottam, majd felöntöttem kevés vízel. Miután felforrt, takarékon, fedő alatt 5-6 percig főztem, majd elzártam alatta és 8-10 percig pihentettem.
A kerek cukkinik héját kefével alaposan átmostam. Kalapot vágtam nekik és kivájtam a magházukat.
A pergős grecskát a puha gombához kevertem, enyhén sóztam. Megtöltöttem a cukkinikat, tűzálló tálba állítottam, kevés vizet öntöttem alá, és előmelegített sütőben megsütöttem.
Tipp: Gombás quinoával töltött cukkini
3 comments:
Nagyon finom lehet, a cukkinit különben is nagyon szeretem. Grecskám nincs, de gondolom rizzsel sem lenne olyan rossz.
Nagyon jól hangzik:) A grecska az hajdina? Vagy valami más gabonaféle?
Trollanyu, az volt!! Persze, rizzsel, kölessel, árpagyönggyel, quinoával, amivel tetszik. Én grecskát választottam az erdei gombához, mert a két íz nagyon illik egymáshoz.
Roza, köszönöm. Igen, a grecska az a hajdina. Pohánka, tatárka néven is ismerik még. Nálunk a grecska ragadt rá az oroszból. Hajdinának én inkább a pörköletlen, zöld változatát hívom, a pörkölt nekem valahogy mindig csak grecska ;-)
Post a Comment