A gyerekkori 'ludaskása' továbbgondolva,
felzöldségezve, tojással, csirkecombból
felzöldségezve, tojással, csirkecombból
Hozzávalók: csirke felsőcomb, édes piros paprika, sárgarépa, zöldborsó, vöröshagyma, rizs, tojás, olívaolaj, só, bors, Vega-Mix.
A kifejtett zöldborsót és a felkarikázott sárgarépát kevés vízben (épp ellepte), Vega-Mix-szel, félkeményre főztem. A tojást villával felvertem és megsütöttem. A rizst megfőztem. A paprikát felkarikáztam. A csirkecombot kicsontoztam, felkockáztam.
A serpenyőt felhevítettem, kevés olívaolajat öntöttem bele, majd rátettem a csirkecomb darabokat. Fedő alatt egyik, majd másik oldalukat is megpirítottam. Miután megpuhult, megpirult, kiszedtem. A fennmaradt olajhoz adtam a nagyobb kockára vágott vöröshagymát, fél percig pirítottam. Hozzáadtam a leszűrt, lecsepegtetett borsót és sárgarépát. Átforgattam, hozzáadtam a paprikakarikákat, 2-3 percig pirítottam. Hozzáadtam a főtt rizst, újabb 2-3 percig pirítottam. Visszatettem a húst. Belekevertem a sült tojást, végül egy kevés 'bosró-répa lével' felöntöttem (ne legyen vizes, csak nedves). Enyhén sóztam, borsoztam. Forrón tálaltam.
A kifejtett zöldborsót és a felkarikázott sárgarépát kevés vízben (épp ellepte), Vega-Mix-szel, félkeményre főztem. A tojást villával felvertem és megsütöttem. A rizst megfőztem. A paprikát felkarikáztam. A csirkecombot kicsontoztam, felkockáztam.
A serpenyőt felhevítettem, kevés olívaolajat öntöttem bele, majd rátettem a csirkecomb darabokat. Fedő alatt egyik, majd másik oldalukat is megpirítottam. Miután megpuhult, megpirult, kiszedtem. A fennmaradt olajhoz adtam a nagyobb kockára vágott vöröshagymát, fél percig pirítottam. Hozzáadtam a leszűrt, lecsepegtetett borsót és sárgarépát. Átforgattam, hozzáadtam a paprikakarikákat, 2-3 percig pirítottam. Hozzáadtam a főtt rizst, újabb 2-3 percig pirítottam. Visszatettem a húst. Belekevertem a sült tojást, végül egy kevés 'bosró-répa lével' felöntöttem (ne legyen vizes, csak nedves). Enyhén sóztam, borsoztam. Forrón tálaltam.
8 comments:
Nagyon jol nez ki, egy kicsit hasonlit a Cha han-ra a Yamamoriban:)
Ez nekem nagyon tetszik, lehet holnap ki is próbálom. Köszi.
Micsoda ötlet!:) Ezt biztos kipróbálom, isteni lehet! Köszi!:)
Tetszik ennyire zöldségesen elkészítve. Nagyon guszta. :)))
Gusztusos! Jól tetted, hogy továbbgondoltad, ez nagyon finom lehet! :)
Erika, köszönöm, valami olyasmi ihletettséget kapott ;-)
Martinelli, Tiffanylda, köszönöm és örülök :-)
Petra, köszönöm. Színesen szép az étel, na meg az élet is :-)))
Csilla, köszönöm. Remek volt az összhang ;-)
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/09/sokoldalu-blogger-dij.html
Kuk be hozzám!
Martinelli, nagyon köszönöm a Sokoldalú Blogger Díjat!!
Post a Comment