Héjával sütött főtt garnéla
fokhagymával, vajjal és petrezselyemmel
fokhagymával, vajjal és petrezselyemmel
A fagyasztott garnélát 2-3 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd leszűrtem, hideg vízzel átöblítettem és alaposan lecsepegtettem.
Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem. Rádobtam a lecsepegtetett garnélát és megcsorgattam olívaolajjal. Hozzáadtam 2 nagy gerezd, a reszelő gyalu részével vékonyra szeletelt fokhagymaforgácsot. Két lapát segítségével alaposan átforgattam, hagytam egyik-másik oldalát pirulni, végül megszórtam finomra aprított petrezselyemzölddel, és egy kis kocka vajat adtam hozzá. Átforgattam, enyhén sótam és már tálaltam is. Joghurtos majonézzel kínáltam.
6 comments:
Meseés, én még sosem ettem garnélát, de nagyon csábít a szép rózsaszín színük.
Imádnám!!! Csodálatos látvány!!! Én magam még soha nem készítettem rákot, de a nyaralás alatt minden nap kerül a tányérunkra.
Imádom, tegnap ettem, igaz nem ilyen ízesítéssel, nagyon finom volt. A gyerekeim nem szeretik, nem értem,hogy lehet nem szeretni.Ez a fokhagymás fantasztikus ízkavalkád lehet.
Kati, szívesen látlak vendégül ezzel, és mással ;-)
Gizi, ó, azok a horvát sült finomságok!! A tengeri dolgokhoz igazán értenek!
Trollanyu, szeretem a fokhagyma és a petrezselyemzöld házasságát ;-)
Valahogy nem érzek késztetést arra, hogy tengeri herkentyűket egyek, de annyira jól néz ki a képen, hogy megkóstolnám:-)
Gerdi, köszönöm ;-)
Post a Comment