Ropogós focacciakenyér koktélparadicsommal,
friss rozmaringgal és nagy szemű tengeri sóval
friss rozmaringgal és nagy szemű tengeri sóval
Marikának, a GastroGlobe irójának készítettem ezt a finom olasz kenyeret, aki a 90. regisztrált olvasóm lett. Sósat választott, mert túl sok édeset evett mostanában. Marika, fogadd szeretettel, remélem elnyeri a tetszésed és az ízlésed.
Hozzávalók: 140 g liszt, csipet só, fél tk. élesztő, 85 ml víz, 1 bő ek. olívaolaj. A tetejére: 5-6 db apró paradicsom, 2 szál friss rozmaring, 1-2 ek. olívaolaj, durva tengeri só.
A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a kissé meglangyított vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent tepsibe (24 cm Ø, de lehet szögletes is) tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 20-25 percet kelesztettem. Az ujjammal lyukakat nyomkodtam bele, majd olívaolajjal vékonyan átkentem. Elehyeztem a paradicsomokat, meghintettem a száráról lehúzott rozmaringlevéllel és a nagy szemű sóval, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütöttem. Jó étvágyat Marika!
Hozzávalók: 140 g liszt, csipet só, fél tk. élesztő, 85 ml víz, 1 bő ek. olívaolaj. A tetejére: 5-6 db apró paradicsom, 2 szál friss rozmaring, 1-2 ek. olívaolaj, durva tengeri só.
A liszthez kevertem a sót és a szárított élesztőt, majd hozzáadtam az olívaolajat és a kissé meglangyított vizet. Miután összeállt további 5 percig dagasztottam. A rugalmas tésztát szétlapítottam, olívaolajjal kikent tepsibe (24 cm Ø, de lehet szögletes is) tettem és az ujjaimmal széthúzgáltam, hogy beterítse. Konyharuhával letakartam és 20-25 percet kelesztettem. Az ujjammal lyukakat nyomkodtam bele, majd olívaolajjal vékonyan átkentem. Elehyeztem a paradicsomokat, meghintettem a száráról lehúzott rozmaringlevéllel és a nagy szemű sóval, majd 190 °C-ra előmelegített sütőben világosra sütöttem. Jó étvágyat Marika!
12 comments:
Ezt elkészítem vacsorára bazsalikommal. Köszi a receptet.
Ellenálhatatlan:)Nagyon jól sikerült a kenyered. Nagy kedvencünk a focaccia, rozmaringost is szoktam készíteni, de most aszalt paradicsomost tervezek a hétvégére.
Hát ez nagyon szép, ilyet kell nekem is kipróbálnom.
Azért írhatok én is ide? Nagyon guszta lett jól mutat rajta a paradicsom, olyan mint egy torta!Azért egy szeletet adhatnál nekem is nem csak Marikának?:-))
Martinelli, bazsalikommal lesz még csak finom, illatos!!
Trollanyu, az aszalt paradicsom is kiváló feltét!
Kati, köszönöm. Csak ajanlani tudom. Ha megkóstolod, sokszor készül majd nálatok is ;-)
Éva, köszönöm. A tepsi focaccia Marikáé, úgyhogy a szeletet tőle kell kérned ;-)), de szívesen sütök neked egy egészet!
Jaj de gyönyörű lett! Jó, hogy eszembe juttatod, régen készült már nálam.
Nagyon guszta!! Már régóta készülök én is sütni, de mindig elmarad. Most viszont kölcsönkérem a receptet és hamarosan megsütöm.:)
Moha, köszönöm. Nem tudunk ráunni :-)
Gizi, köszönöm. Vigyed, vigyed, majd számolj be hogy ízlett ;-)
Hát ez valami gyönyörű!
Katucikonyha, köszönöm.
Már rég megsütöttem, csak nem volt időm feltenni, de ma vége elérkeztem vele
http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/09/paradicsomos-bazsalikomos-focaccia.html
Martinelli, remek kis teljes kiőrlésűt állítottál össze!!
Post a Comment