Fűszeres chorizo, koktélparadicsom, fokhagyma szószos,
ízesített (spenót, paradicsom, cékla), tojásos csipketészta
Pasta con chorizo e pomodori
ízesített (spenót, paradicsom, cékla), tojásos csipketészta
Pasta con chorizo e pomodori
Hozzávalók (két személyre): kisebb arasznyi (10-12 cm) chorizo, 10-12 db kotélparadicsom, két gerezd fokhagyma, 1-2 tk. szárított oregánó, kevés kemény sajt, tojásos tészta, olívaolaj.
A chorizónak lehúztam a bőrét, hosszában négyfelé vágtam, majd a csíkokat felszeleteltem. Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, rátettem a chorizókockákat és lassú tűzön kipirítottam (5-7 perc).
A kisült chorizót papírtörlővel letakart tányérra szedtem. A serpenyőből kitöröltem a zsírt, kevés olívaolajat öntöttem bele, majd rádobtam az apróra felkockázott fokhagymát. Két-három percig pároltam (nem kell, hogy barnuljon, csak puhuljon), majd hozzátettem a félbevágott apró paradicsomokat. A levet eresztett paradicsomot hagytam pár percig párolódni, majd hozzátettem a leitatott chorizót. Meghintettem szárított oregánóval, összeforraltam. A paradicsomos-fokhagymás-chorizós szószt a kifőtt tésztára halmoztam, reszelt Vintage Cheddar-ral meghintve tálaltam.
[!] Az autentikusabb olasz recepthez a chorizo helyett használjunk szalámit (Milano pl.), a Vintage Cheddar helyett pedig Parmigiano-Reggiano-t.
Tipp: Spárgaleves chorizoval, Fetás-chorizós zöldsaláta
A chorizónak lehúztam a bőrét, hosszában négyfelé vágtam, majd a csíkokat felszeleteltem. Egy vastag aljú serpenyőt felhevítettem, rátettem a chorizókockákat és lassú tűzön kipirítottam (5-7 perc).
A kisült chorizót papírtörlővel letakart tányérra szedtem. A serpenyőből kitöröltem a zsírt, kevés olívaolajat öntöttem bele, majd rádobtam az apróra felkockázott fokhagymát. Két-három percig pároltam (nem kell, hogy barnuljon, csak puhuljon), majd hozzátettem a félbevágott apró paradicsomokat. A levet eresztett paradicsomot hagytam pár percig párolódni, majd hozzátettem a leitatott chorizót. Meghintettem szárított oregánóval, összeforraltam. A paradicsomos-fokhagymás-chorizós szószt a kifőtt tésztára halmoztam, reszelt Vintage Cheddar-ral meghintve tálaltam.
[!] Az autentikusabb olasz recepthez a chorizo helyett használjunk szalámit (Milano pl.), a Vintage Cheddar helyett pedig Parmigiano-Reggiano-t.
Tipp: Spárgaleves chorizoval, Fetás-chorizós zöldsaláta
7 comments:
Nagyon szeretem a chorizot, meg az olasz konyhát is:) Nagyon szép ez a csipketészta, kár, itt még nem láttam ilyet.
Egyik kedvencem a tésztás étel. Ez a recept szuper, nagyon finom lehet.:)
Trollanyu, itt is csak egy helyen láttam, de lehet tőlük rendelni (CASA RINALDI, Pizzi tricolore all'uovo, Cod. 0.1993.0089, EAN: 8006165386708). A katalógusban egyébként remek dolgok vannak ;-)
Gizi, a kipirított chorizo íze igazán feldobta a fokhagymás-paradicsomos szószt!
Imádom a tésztákat minden formában, sajttal, zöldséggel, paradicsommal, ez is egy príma variáció, a chorizoval felturbózva:).
Wanna, köszönöm.
Utánaszámolok a szénhidrátjának és én is elkészítem:)
Roza, örülök! A chorizo ki van pirítva, a tésztát meg variálhatod ;-)
Post a Comment