Krémes gravlax (gravad lax) kence lazacimádóknak,
friss petrezselyemzölddel dúsítva
friss petrezselyemzölddel dúsítva
Négy-öt szelet gravlaxot (nyers lazac sóval, cukorral, kaporral pácolva) vékony csíkokra vágtam, elektromos aptítóba tettem. Ráfacsartam egy kisebb citrom felének a levét. Adtam hozzá 1 púpos tk. majonézt, egy csipet frissen reszelt szerecsendiót és 3-4 bő ek. krémsajtot, majd fél-egy perc alatt krémesítettem. Végül finomra aprított petrezselyemzöldet kevertem bele. Szezámmagos bagel-lel kínáltam. Pompás reggeli, tízórai vagy uzsonna.
Tipp: Gravlaxos szendvics, Tonhalkrém, Lazacos kence, Makréla pástétom
Tipp: Gravlaxos szendvics, Tonhalkrém, Lazacos kence, Makréla pástétom
6 comments:
Hú, de finom lehet! Nem tudom, hogy errefele fellelhető-e a gravlax , de tonhal igen, azzal ki fogom próbálni!
Finomabbnál finomabb ételek, italok készülnek Nálad.
Fincsi lehet, még nem ettem ilyet. Nem láttam még gravlaxot, de norvégul a lazac az laks. Persze ezt is csak én enném meg.
Gerdi, füstölt lazaccal még ízletesebb, ha az van, hajrá!
Mrita, köszönöm, szeretem a hasam :-D))
Trollanyu, a zájkijában találtam, azt írta rajta norvég, de az is lehet, hogy csak a hal volt a szomszédból ;-)
Oh, mother!... Miért nem lehet nálunk ilyesmit kapni?:( Nagyon fincsi lehet! Sima lazacból fogom kipróbálni, csomagolt, olajos szeletek... Csak irigykedem és nyelek nagyokat!
Tiffanylda, olajos lazaccal is pompás lesz '-)
Post a Comment