Hideg fasírtnegyedek hónapos retekkel,
hummus-szal és tejfölös céklasalátval
hummus-szal és tejfölös céklasalátval
A fasírt nekem jobb ízű hidegen. Illatosabb, aromásabb, jobban össze van érve, állagra is tömörebb. A tegnapi fasírt maradékából, vagy inkább félretett részéből ma fasírtsalátát készítettem magamnak.
A tányér aljára hummus került, köré piros retek, a tetejére pedig a fasírt. A céklasalátához egy közepes fej céklát megfőztem, miután langyosra hűlt meghámoztam és felkockáztam. Hozzáadtam egy fej nagyobb kockára vágott vöröshagmát (nem kell szétszedni a rétegeket, jobban mutat egyben). Végül két-három ek. tejföllel átkevertem.
A tányér aljára hummus került, köré piros retek, a tetejére pedig a fasírt. A céklasalátához egy közepes fej céklát megfőztem, miután langyosra hűlt meghámoztam és felkockáztam. Hozzáadtam egy fej nagyobb kockára vágott vöröshagmát (nem kell szétszedni a rétegeket, jobban mutat egyben). Végül két-három ek. tejföllel átkevertem.
Tipp: Hummus-os avokádósaláta, Paradicsomos feta hummus-szal, Hummus és sárgarépa
6 comments:
Ez sem lehetett rossz:) A humuszt nagyon szeretem, a céklát is, érdekes kombináció:)
A hummus mint 'malter', a cékla mint MINDEN, A CÉKLA!! :-))
Guszta így feltálalva! Érdekes én is szeretem hidegen, de van aki másnap megmelegíti, nekem már akkor felmelegítve annyira nem ízlik.
Éva, köszönöm. Nekem sem ízlik melegítve.
Ilyenkor hónapos retek? nálunk csak tavasszal van.Jaj,de guszta!!!
Aleda, a retek a szomszédban nőtt, UK.
Post a Comment