Thursday, February 11, 2010

Almás sütőtökleves

Hozzávalók (4 személyre):
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db burgonya
1 db alma
1 kisebb sütőtök
fél zöldségkocka
1 db babérlevél
só, frissen őrölt bors
kalonji (Nigella sativa)


A megtisztított hagymát félbe majd vékony szeletekre vágom és 1 ek. olívaolajon megdinsztelem. Hozzáadom a felaprított fokhagymát. A meghámozott burgonyát és magházától (is) megszabadított almát apróra felkockázom, a hagymába forgatom, 1-2 percig sütöm. A kimagozott, meghámozott sütőtököt is felkockázom és a hagymás-fokhagymás krumplihoz adom. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Beleteszem a babérlevelet és a fél zöldségkockát (Kallo Organic Very Low Salt Vegetable Stock Cubes). Ha felforrt, fedő alatt, alacsony hőfokon 20-25 percig főzöm. Ellenőrzöm, hogy a sütőtök megpuhult-e.

Lehúzom a tűzről, kiveszem a babérlevelet és hagyom kicsit kihűlni, majd robotgéppel kis adagokban pürésítem. Visszateszem a lábasba, sózom, borsozom, majd kis lágon forráspontig melegítem.

Előmelegített tányérokba kanalazom, megszórom kalonjival.

No comments: