Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb fej hagyma
2 szál póréhagyma
1 db petrezselyemgyökér
1 db burgonya
2 db édesburgonya
só, frissen őrölt bors
őrölt fűszerkömény
1 babérlevél
kis csokor friss petrezselyem
A vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom és 1 ek. olívaolajon üvegesre párolom. Hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, a felkockázott petrezselyemgyökeret, krumplit és édesburgonyát. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt fűszerezem, majd fedő alatt - kis lángon - puhára főzöm a zöldségeket (15-20 perc).
Lehúzom a tűzről és hagyom kicsit kihűlni, majd robotgéppel kis adagokban pürésítem. Visszateszem a lábasba, és kis lágon forráspontig melegítem.
Előmelegített tányérokba kanalazom, megszórom köménymaggal.
Tipp: remek kiegézítő egy-egy szelet fokhagymás pirítós.
1 kisebb fej hagyma
2 szál póréhagyma
1 db petrezselyemgyökér
1 db burgonya
2 db édesburgonya
só, frissen őrölt bors
őrölt fűszerkömény
1 babérlevél
kis csokor friss petrezselyem
A vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágom és 1 ek. olívaolajon üvegesre párolom. Hozzáadom a felkarikázott póréhagymát, a felkockázott petrezselyemgyökeret, krumplit és édesburgonyát. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Miután felforrt fűszerezem, majd fedő alatt - kis lángon - puhára főzöm a zöldségeket (15-20 perc).
Lehúzom a tűzről és hagyom kicsit kihűlni, majd robotgéppel kis adagokban pürésítem. Visszateszem a lábasba, és kis lágon forráspontig melegítem.
Előmelegített tányérokba kanalazom, megszórom köménymaggal.
Tipp: remek kiegézítő egy-egy szelet fokhagymás pirítós.
No comments:
Post a Comment