Sunday, November 02, 2008

Rozmaringos báránycomb

Hozzavalok:
baranycomb (1,3 kg)
500 g burgonya
500 g lilakaposzta
250 g gomba
150 g aszalt barack
so, bors
rozmaring
cukor, mez

keves tej, tejfol
egy fej hagyma
2 ek. kacsazsir

Az atmosott combot magas falu tepsibe teszem. Sozom, borsozom. Melle teszek 1 ek. kacsazsirt, keves vizet. Lefedem alufoliaval es elomelegitett sutoben bo masfel orat sutom (180-200°C-on).
A sos vizben fott krumplit keves tejjel es tejfollel jol attorom. Talalasig fedo alatt pihentetem.
A maradek 1 ek. kacsazsiron megpiritom az aprora vagott hagymat, rateszem a levetol kinyomkodott lilakaposztat, sozom, borsozom, keves cukrot adok hozza, es fedo alatt fel-haromnegyed orat parolom, idonkent atforgatom.
A baranycombrol leveszem az alufoliat, lecsorgatom mezzel, meghintem rozmaringgal, melle teszem a gombat es az aszalt gyumolcsot. Tovabbi 15-20 percig piritom.
A kesz combot 10 percig pihentetem, mielott szeletelni kezdem.

No comments: