Hozzavalok:
1 nagy fej voroshagyma
250 g barna gomba
125 g cukorborso
1 nagyobb Rambo paprika
4-5 marek koles
par szal ujhagyma
olivaolaj
so, feherbors
A kolest sos vizben, csurrantasnyi olivaolajjal felteszem foni. Ha felforrt, a hofokot minimumra allitom, fedo alatt parolom tovabb.
A hagymat felbe vagom. Az egyiket felreteszem kesobbre, a masik felet aprora kockazom. Keves olivaolajon atpiritom, radobom a negyedelt gombakat, az egeszben hagyott cukorborsot es a karikara vagott paprikat. Magas hofokon hirtelen atpiritom, hogy a zoldseg ropogos maradjon es ne fakuljon ki (erre a legyjobb egy wok), majd az utolso percben hozzateszem a nagyobb kockara vagott maradek felhagymat. Kolest is (ha ugyesek voltunk, szep szemes) a zoldseghez keverem, atforgatom. Megszorom ujhagymaval. Azonnal talalom.
>> Kituno vacsora, de koretkent is megallja a helyet :-)
1 nagy fej voroshagyma
250 g barna gomba
125 g cukorborso
1 nagyobb Rambo paprika
4-5 marek koles
par szal ujhagyma
olivaolaj
so, feherbors
A kolest sos vizben, csurrantasnyi olivaolajjal felteszem foni. Ha felforrt, a hofokot minimumra allitom, fedo alatt parolom tovabb.
A hagymat felbe vagom. Az egyiket felreteszem kesobbre, a masik felet aprora kockazom. Keves olivaolajon atpiritom, radobom a negyedelt gombakat, az egeszben hagyott cukorborsot es a karikara vagott paprikat. Magas hofokon hirtelen atpiritom, hogy a zoldseg ropogos maradjon es ne fakuljon ki (erre a legyjobb egy wok), majd az utolso percben hozzateszem a nagyobb kockara vagott maradek felhagymat. Kolest is (ha ugyesek voltunk, szep szemes) a zoldseghez keverem, atforgatom. Megszorom ujhagymaval. Azonnal talalom.
>> Kituno vacsora, de koretkent is megallja a helyet :-)
No comments:
Post a Comment