Hozzávalók (2 személyre):
1 db RioMare Tonhal konzerv (Tonno all'Olio di Oliva, 125 g)
2 gerezd fokhagyma
só, fehérbors
szárított petrezselyem, snidling
2 ek. paradicsompüré
1,5 dl tejföl
250 g szélesmetélt (Lasagnette)
Enyhén sós vízben, pár csepp olívaolajjal odateszem főni a tésztát.
A tonhalat leszűröm. Az olaj felét felhevítem és megpirítom benne a felaprított fokhagymát. Hozzáadom a tonhalat, sózom, borsozom, a fakanállal szétnyomkodom (ne essen mind szét, legalább az egyharmada-fele darabos maradjon), óvatosan átforgatom. Hozzáöntöm a maradék olajat. Beleteszem a paradicsompürét és a snidlinget, majd vegül a tejfölt is. Alacsony hőfokon átrottyantom.
Tipp: A tányér aljára sajtot reszelek (de el is hagyható), rászedem a tésztát, majd a szószt, és meghintem petrezselyemmel. Viva Italia!
No comments:
Post a Comment