Thursday, November 02, 2006

Krumplihaluska (Mama)

Gyermekkorom kedvenc eledele kozkinccse tetetik!

Hozzavalok:
5-6 krumpli
1 db tojas
liszt, so

A megtisztitott krumplikat megreszelem (apro lyuku reszelon, hogy pepet kapjak belole). Sozom. A tojast es a lisztet belekeverem (a massza ne legyen kemeny). Tesztaszaggaton v. nagy lyuku reszelon forrasban levo vizbe szaggatom (kanalas szaggatassal senki nem probalkozzon, en megtettem, oriasok lettek, nem szep). Hogy a teszta jo allagu-e, tegyunk probat. Ha a vizben megy szet, akkor kell meg bele liszt.

Akkor van megfove, ha a vizben kisse feljon. Hideg vizbe kiszedem, leszurom, enyhen sozom. Vagy turosan, vagy kaposztasan fogyasztjuk. Ha turos, akkor apro kockara vagot szalonnat piritok, leontom vele a tesztat es ramorzsolom a turot, atkeverem. Ha kaposztas, akkor savanyu kaposztat 1 ek. zsiron megdinsztelek, es ez kerul a haluskara. A jol atforgatott tesztat ezutan talalom.

>> Hivjak me'g ezt az etelt nyogvenyelosnek. Miert? Mert csak eszed, meg eszed, mar reg nem fer, de olyan finom, hogy nem birod abbahagyni.
Pszt!, ilyet is rendeltem mamanal husvetra, mikor hazamegyunk ;-P

No comments: