Monday, October 08, 2007

Acapulco chillis bab

Hozzavalok:
200-250 g bab (kidneybean)
2 db csirkemell
1 nagyobb fej lila hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2-3 baberlevel
so, bors
olivaolaj
1 kb kisebb cukkini
1 erett tv-paprika
szaritott chilli v. harissa

Talalashoz:
reszelt mozzarella
tejfol

Az elozo este beaztatott babot a baberlevellel fedo alatt felteszem foni (annyi vizzel, hogy boven ellepje). Kozben a nagyobb darabokra vagott csirkemellet keves olajon alaposan megpiritom, megszorom pikans fokhagymas-pirospaprikas fuszerkeverekkel, majd a vekony csikokra vagott paprikat is hozzaadom es tovabbi 1-2 percig sutom. Vegul (tovabbi fel-egy percre) hozzaadom a karikara vagott hagymat. Ezeket tovabbi felhasznalasig felreteszem. A nem tul apro kockara vagott cukkinit is atpiritom es felreteszem.
Ha a bab mar majdnem kesz, hozzaadom a lereszelt fokhagymat, sozom, borsozom, es belekeverem a fel kk. harissat. Meg egyszer atforralom, majd lehuzom a tuzrol es ovatosan beleforgatom a csirket es a cukkinit. Azonnal talamom!
Talalaskor meghintem reszelt mozzarellaval es megcsurgatom tejfollel. Keves apritott snidlinggel diszitem.
A hagyomanyos, bab es daralt hus kombinacio ideje lejart!

No comments: