Monday, January 07, 2008

Miso-leves (gyors)

Hozzavalok:
1/2 zoldseges leveskocka
2-3 ek. miso-pe'p/paszta
150 g tofu
2 szal zoldhagyma




Bo egy liter vizet felforralok, beleteszem a leveskockat, merseklem a tuzet es 1-2 percig fozom. A tofut kisebb kockakra vagom es a leveshez adom. Par percig ezt is fozom (lassu tuzon). A miso alapot par kanal levessel simara keverem es a tofuhoz adom. Ovatosan elkeverem (a leves nem szabad, hogy forrjon, hogy a pasztorizalatlan miso ertekes enzimjei megorzodjenek). Lehuzom a tuzrol es hozzaadom az apritott zoldhagymat. Azonnal talalom.

A miso tradicionalis japan elelmiszer-alapanyag: szojabab, barnarizs es so osszetevokbol. Leveseket, szoszokat, pacokat gazdagitanak vele. Link 1 2

No comments: