Tuesday, September 26, 2006

"Addzsika" (orosz ajvár)

Hozzavalok:
0,5 liter olaj
2 kg piros paprika
1 kg sargarepa
1 kg alma
0,5 kg paradicsom
20 dkg fokhagyma
20 dkg cukor
2 dl ecet
csipos paprika, so

A hozzavalokat lereszelem es 2 oran at fozom. Kis (250-500 ml) uvegekbe szedem, majd szaraz dunsztba teszem masnapig, ettol sokaig elall.

Tipp: Sokoldaluan felhasznalhato, husokhoz, zoldsegekhez sutesnel, de meg vajas kenyerre is kituno, nehez abbahagyni, csak eszed, meg eszed, hoppa, elfogyott egy ujabb uveg ;-P

2 comments:

Kati said...

Jöttem is megnézni, azt hiszem ki is próbálom, almánk van, paprikánk van, sárgarépa van.

Anazar said...

Kati, örülök, hogy megtetszett, majd számolj be hogy ízlett. A piros paprika errefelé csak az a hosszú, édes, a paradicsom, viszont alig édes, ami még úgy piros is nem csak narancssárga, annak még mindig 7,50 kilója, spájzam sincs, úgyhogy idén (is) kénytelen vagyok kihagyni.