Hozzavalok:
1 nagy fej hagyma
so, bors
pirospaprika
2-3 krumpli
Toltelek:
csibemaj
petrezselyemzold
dionyi zsir
1 kisebb fej hagyma
so, bors
1 db tojas
griz
Eloszor elkeszitem a tolteleket: a finomra vagott majhoz hozzakeverem az ugyancsak finomra vagott petrezselyemzoldet, a dionyi zsirt, az apro kockara vagott hagymat, a tojast es a grizet. Sozom, borsozom. Jol osszedolgozom. Ha nagyon hignak talalom, keves lisztet teszek hozza. Felreteszem.
1-2 ek. forro olajba belereszelem a nagy fej hagymat, hozzateszem a pirospaprikat, felontom vizzel. Bele teszem a kockara vagott krumplit. Sozom, borsozom. Beleteszem a toltelekgombocokat is. Ha a krumpli megfott, behabarom.
Azert toltottkrumpli, mert regen a nyers krumplikat kivajtak es megtoltottek a toltelekkel, igy foztek bele a levesbe. Ez a kulon kockazott es gombozocott valtozat nagy segitseg a ma haziasszonyanak.
No comments:
Post a Comment