Tuesday, February 27, 2007

Chilis csirkemell

Hozzavalok:
egesz csirkemell, csontjaval es borevel
2 ek. olivaolaj
2 ek. VegaMix
2-3 ek. Sweet Chilli Sauce (Blue Dragon)
2-3 baberlevel (opcio)
1 csesze mazsola
csipet so, bors

Elkeszitheto akar tuzallo keramiatalban, akar jenaiban, akar alutalban is. Kis munka, mennyei iz! Garantalt! A csirkemellet atmosom, a talba helyezem, enyhen sozom, borsozom, meghintem VegaMix-szel, majd raontom a Sweet Chilli Sauce-t, koreszorom a mazsolat, hozza a baberlevelet, 2 ek. olivaolaj meg 2 ek. viz hozzaadasa utan lefedem alufoliaval, 180-200°C-ra elomelegitett sutoben fel oran at sutom, majd leveszem az alufoliat es hagyom pirulni a tetejet, ugy 10-15 percig.

Tipp: Hejaban fott burgonyat talalok melle, negyedelve, vajjal megkenve. Egy pohar bor kitunoen illik hozza :-)

>> Elkeszitesi ido: 45 perc

No comments: