Sunday, April 15, 2007

Chilis bab (Chilli con Carne)

Hozzavalok:
4-5 marek bab
3 baberlevel
nyers, fustolt sonka
375 g daralt pulykamell
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
1-2 ek. olivaolaj
so, bors
pirospaprika
csipet orolt fuszerkomeny
150 g paradicsompure
chillipaprika

A babot meg elozo este beaztatom. Masnap tobbszor is atmosom. Annyi vizben teszem fel foni, hogy ugy ketujjnyira ellepje. Beleteszem a baberlevelet es a ket tenyernyi, ujjnyi vastag sonkaszeletet. Fedo alatt majdnem keszre fozom.

Ezalatt a lereszelt/megdaralt hagymat es fokhagymat az olajon megdinsztelem, rateszem a daralt pulykamellet (szoktam filet venni es itthon, apritoval megdaralni), sozom, borsozom, es jol atpiritom, megszorom fuszerpaprikaval, es felontom paradicsompurevel. Hozzaadom a babot, a keves sonkalevel egyutt. Belekarikazok egy jokora chillipaprikanak a felet (altalaban ide szaritottat hasznalok). Ovatosan atkeverem. Kiszedem a baberleveleket. Radobok meg egy v. ket csipet orolt fuszerkomenyt, es lassu tuzon tovabbi 4-5 percig finoman rotyogtatom.

Tipp: Illatos kenyerrel, es persze sorrel talalom.

No comments: