Tuesday, April 17, 2007

Egyszerűsített Murgh Makhani

Hozzavalok:
375 g pulykamell file
4 marek basmati rizs

Pachoz:
250 g greek style yoghurt
6 gerezd fokhagyma
1 tk. Eros Pista
1 tk. Piros Arany
fel tk. cumin
fel tk. Garam Masala
fel tk. Tandoori Masala
3-4 db zold cardamom
fel tk. so

Vajas szoszhoz:
400 g konzerv paradicsom (Roma, chopped)
100 g vaj
fel tk. orolt gorogszena
fel tk. Garam Masala

A joghurtot osszekeverem az attort fokhagymaval es a fuszerekkel. Beleteszem a nagyobb kockakra vagott pulykahust, jol atkeverem, hogy a hus mindenutt paccal boritva legyen. Minimum 3-4 orara (de legjobb egy egesz ejszakara) hutobe teszem mar magaban a labasban, igy amikor kiveszem a hutobol, csak felteszem a tuzre. Ha felforrt, lefedem es lassu tuzon, fedo alatt puhara fozozm.

A rizst is felteszem foni. Ha felforrt, lassu tuzon, fedo alatt keszre parolom.

Ha mar kesz a hus, akkor kulon edenyben az apritott konzerv paradicsomot felforralom, lassu tuzon meg 2-3 percig fozom, fuszerezem, es beleteszem a hutott vajat. Kevergetve elolvasztom, es a kapott szoszt a hushoz ontom. Ovatosan atkeverem, es mar kesz is, lehet talalni :-)

Tipp: A rizst es a hust is kulon edenybe szedem, igy mindenki a sajat tanyerjan oszthatja el a megfelelo aranyokat, mibol mennyit. Naan is kerul az asztalra.

No comments: