Gyerekkoromban nagyon haluskás voltam, mama mindenhez frissen gyúrt tésztát (mind a mai napig, pedig maholnap 80 éves!). Mióta boltban veszem, ritkán van itthon (haluska) tészta, sem ízében sem állagában nem ér fel egy frissen nyújtottéval. Ezerszer láttam hogy készül, mégsem merek nekiváni.
Ha káposztás haluska, akkor az két féle lehet palágyban, a savanyú káposzta krumpli haluskára, az édes nyújtott tésztára kerül.
Az édes káposztát lereszeljük, majd kevés zsíron megpirítjuk.
Wednesday, April 30, 2008
Káposztás tészta (haluska)
Posted by
Anazar
Labels:
főétel,
gyerekkori,
haluska,
húsmentes,
káposzta,
kedvenc,
könnyen-gyorsan,
mama főztje,
palágyi,
tészta
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment