Monday, April 21, 2008

Rozmaringos csirkemell spárgával

Hozzavalok:
3 db csirkemell
200 g feher sparga
80 g parmezan
3 tk. rozmaring
szerecsendio
olivaolaj


A csirkemelleket hosszanti iranyban megszurom, a kest kisse meglazitom bennuk, hogy egy ureg keletkezzen, majd ebbe tomom a szaritott rozmaringot (1 tk./csirkemell). Az igy elkeszult csirkemelleket egy tuzallo talba (akar keramia, akar jenai) helyezem, meglocsolom olivaolajjal es megszorom frissen reszelt szerecsendioval. Alufoliaval befedem es 45-50 perre 180°C-ra elomelegitett sutobe teszem. Kozben a spargat 5-6 percig goz felett parolom. Ha a csirkemell kelloen megpuhult, leveszem az alufoliat, mellerakom a spargat es boven meghintem frissen reszelt parmezannal, majd aranybarnara piritom.

>> Konnyu, izletes vacsora keves munkaval ;-)

No comments: