500 g mascarpone
5 db tojas
5 ek. cukor
csipet so
espresso
3 ek. rum
kakaopor
egy csomag babapiskota
A mascarponet egy talban simara keverem. A tojassargajat elkeverem a cukorral. A konnyu, halvanysarga masszat a kremes mascarponehoz adom. A tojasfeherjet egy csipet soval kemeny habba verem, majd ovatosan a mascarpone masszaba forgatom.
Ha itt megallnek, es Marsala bort adnek hozza, keszen is lenne a zabajone, egy masik olasz desszert, puding szeruseg, amit a hagyomanynak megfeleloen friss fugevel talalnak. De ma a tiramisu a cel ;-)
A tortaforma aljara egy re'teg babapiskotat (olaszul savoiardi) fektetek, megkenem rumos ka've'val (legyen nedves, de ne a'titatodott), majd beboritom a tojasos mascarpone fele'vel. Ujabb re'teg ka've's babapiskota kovetkezik, amit a maradek kremmel boritok be, vegul meghintem kakaoporral. Lefedem es ejszakara hutobe teszem.
>> Konnyu, huvos, barsonyos, ugyanakkor a kavetol es rumtol karakteres.
[?] Izre kituno, de a krem tul la'gy lett, szobahomersekleten par perc utan eleresztette magat. Szeletelni nem lehet. Plusz, a masodik reteg babapiskota mind feljott a tetejere. Nem lett eleg kemeny a tojasfeherje???
Tipp: Tortaformaban ugyan nem mukodott nalam, de kehelyben, tordelt babapiskotavel remek, mutatos desszert. Ize pompas, selymes, kremes.
2 comments:
Szia!
Nézz be hozzám légy szíves:-D
http://mollykonyhaja.blogspot.com/2009/03/meglepetes-baratsag-tunderek.html
Kedves Belly! Nagyon koszonom, hogy bevalasztottal a nyolcba, angyalkak/tunderek mindig jol jonnek, me'g a konyhaban is ;-)
Post a Comment