Sunday, March 01, 2009

Tiramisu

Hozzavalok:
500 g mascarpone
5 db tojas
5 ek. cukor
csipet so
espresso
3 ek. rum
kakaopor
egy csomag babapiskota

A mascarponet egy talban simara keverem. A tojassargajat elkeverem a cukorral. A konnyu, halvanysarga masszat a kremes mascarponehoz adom. A tojasfeherjet egy csipet soval kemeny habba verem, majd ovatosan a mascarpone masszaba forgatom.

Ha itt megallnek, es Marsala bort adnek hozza, keszen is lenne a zabajone, egy masik olasz desszert, puding szeruseg, amit a hagyomanynak megfeleloen friss fugevel talalnak. De ma a tiramisu a cel ;-)

A tortaforma aljara egy re'teg babapiskotat (olaszul savoiardi) fektetek, megkenem rumos ka've'val (legyen nedves, de ne a'titatodott), majd beboritom a tojasos mascarpone fele'vel. Ujabb re'teg ka've's babapiskota kovetkezik, amit a maradek kremmel boritok be, vegul meghintem kakaoporral. Lefedem es ejszakara hutobe teszem.

>> Konnyu, huvos, barsonyos, ugyanakkor a kavetol es rumtol karakteres.

[?] Izre kituno, de a krem tul la'gy lett, szobahomersekleten par perc utan eleresztette magat. Szeletelni nem lehet. Plusz, a masodik reteg babapiskota mind feljott a tetejere. Nem lett eleg kemeny a tojasfeherje???

Tipp: Tortaformaban ugyan nem mukodott nalam, de kehelyben, tordelt babapiskotavel remek, mutatos desszert. Ize pompas, selymes, kremes.

2 comments:

Belly said...

Szia!

Nézz be hozzám légy szíves:-D
http://mollykonyhaja.blogspot.com/2009/03/meglepetes-baratsag-tunderek.html

Anett Lazar said...

Kedves Belly! Nagyon koszonom, hogy bevalasztottal a nyolcba, angyalkak/tunderek mindig jol jonnek, me'g a konyhaban is ;-)