Ez a csípősen savanykás, nyers saláta frissen a legélvezetesebb. Ropog, lédús, üdít - felrázza a testet és a leket. Egyetlen hátránya, hogy a hosszas aprítás-kockázás után pillanatok alatt elfogy, szinte elillan a tálból. Nem éri meg előre elkészíteni (vagy akár maradékot hagyni, és azt eltenni). Frissen tarol, állottan élvezhetetlen. Ha mindenképp előre kell dolgoznunk, aprítsunk fel mindent, de ne keverjük össze. Tegyük a hozzávalókat külön-külön hűtőszekrénybe és csak közvetlenül tálalás előtt állítsuk össze, hogy minden harapásból kiérezhessük (kiélvezhessük) minden egyes hozzávaló sajátos karakterét.
Recept: salsa fresca / salsa mexicana / pico de gallo;
Rizzsel és babos kenyérrel kínáltam.
Tipp: ha avokádót keverünk hozzá, máris guacamole lesz belőle;
1 comment:
Szuper, a kockázás tényleg sok idő, de megéri...
Post a Comment