Tarka-barka bableves, vöröslencsével 'sűrítve'
Kell hozzá:
bab vegyesen (aduki, butter, haricot, pinto, black turtle)
csicseriborsó
vöröslencse
kókuszolaj
vöröshagyma
fokhagyma
babérlevél
őrölt római kömény (cumin)
őrölt fűszerkömény (caraway)
paradicsomlé
paradicsompüré
A babot, csicseriborsót előző este beáztattam. Másnap leöntöttem róla az áztatóvizet és alaposan átmostam, lecsepegtettem. Egy fej vöröshagymát finom apróra felkockáztam és 1 tk. kókuszolajon világosra pirítottam. Hozzáadtam a babot, csicseriborsót és felöntöttem vízzel, hogy bőven ellepje. Beletettem a babérlevelet, két-három fokhagymagerezdet, és a kétféle köményt. Miutá felforrt, mérsékelt tűzön egy órát gyöngyöztettem. Amikor a bab már szinte megpuhult, kivettem a babérlevelet, adtam hozzá vöröslencsét, 1 tk. paradicsompürét és felöntöttem paradicsomlével. Fedővel félig letakarva készre főztem (negyed óra, húsz perc). Egy-két szelet barna kenyérrel tálaltam. Jó étvágyat!
[!] A bab kiváló rostforrás. Fél csésze főtt babban 7 g rost van.
[i] • paradicsompüré - Biona Organic Tomato Puree
INGREDIENTS Organic Tomato Concentrate 22%;
• paradicsomlé - Middle Earth Organics Passata Rustica
INGREDIENTS Organic tomatoes;
>> Vegán heti menü - Első hét
4 comments:
Sokféle babot nem tudok szerezni, illetve van a tarka, meg a fehér. Nagyszeműből - ami fejtettbabként működik -, van vegyes, talán sötét is! Konzervbabokból van sok, de azt ugye nem akarunk használni. A többi stimmel, köszi! Finom lehet!
Csodásan néz ki, nagyon finom lehet! :) Vegyesen, többféle babból még nem főztem levest, de miért is ne?! Nagyon guszta! :)
Tiffanylda, konzervet inkább ne, különben is, azok már készre főzöttek, meg ugye az aluminium és a BPA...
Hankka, vegyesen igazán finom, az ízek összeadódnak ;-))
Ez guszta nagyon, csak nálunk sem találni ennyi féle babot:)
Post a Comment