Thursday, September 22, 2005

Napleves (Mazsolas Sütőtökleves)

Hozzavalok:
sargarepa
petrezselyemgyoker
so, olivaolaj
sutotok
basmati rizs
mazsola


Negy kozepes sargarepat es egy nagyobb petrezselyemgyokeret felkarikazva (de nem tul vekonyra) felteszek foni. Ha felforr, sozom es belecsurrantok egy keveske olivaolajat. Merseklem a fovest es fedo alatt fozom tovabb - epp csak gyongyozik. Egy kisebb sutotokot felkockazok, hozzaadom a mar amugy is szep szinu leveshez. Ha a zoldseg mar majdnem puha, egy marek mazsolat es ket marek basmati rizst szorok bele. Ha a rizs kesz, a leves is talalhato.

Tipp: A so'n kivul azert nem fuszerezem massal, hogy ervenyesuljon a repa, sutotok es mazsola.

A repa, gyoker es tok ossze is turmixolhato - a levest le kell szu"rni, a leben megfozni a mazsolat es a rizst, majd osszeforralni a peppel.

>> Szinkavalkad leves a tanyerban. Mintha a Napocska mosolyogna vissza ;-)

No comments: