Thursday, November 17, 2005

Tengergyümölcsei-leves gombával

Hozzavalok:
10-12 gomba
3 kozepes sargarepa
250 g tengergyumolcsei
(garnela, kagylo, tintahal karika, bebipolip)
1 kozepes fej voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj, szojaszosz
ket marek rizsteszta
fel csokor ujhagyma


A voroshagymat aprora kockazom es csurrantasnyi olivaolajon elkezdem piritani, hozzateszem a zuzott fokhagymat, radobom a tengergyumolcseit, jol atpiritom, es felontom hideg vizzel. Beleteszem a felbe, majd csikokra vagott sargarepat. Lassu tuzon, fedo alatt felkeszre fozom. Ekkor beleteszem a negyedelt gombat. Amikor mar ugy gondolom, hogy 5 perc mulva keszen lesz, belefozom a tesztat, hozzaadom a szojaszoszt (nem tul sokat, nem akarom, hogy a szoja ize dominaljon). Ha kell, megsozom (attol fugg, mennyi szojaszoszt tettem bele). Ot perc utan lezarom, meghintem ujhagymaval, es tovabbi ot percig pihentetem fedo alatt.

No comments: