5 marek voroslencse
2 db kozepes sargarepa
1 kisebb fej voroshagyma
2 gerezd fokhagyma
dionyi libazsir
2 db baberlevel
so, romaikomeny
olivaolaj
A lencset leforrazom, felreteszem. A voroshagymat es a fokhagymat apritoval finomra, de meg darabosra vagom, majd csurrantasnyi olivaolajon megpiritom, meghintem egy kis orolt paprikaval, hozzateszem a libazsirt. Rateszem a lencset, kicsit atforgatom es felontom vizzel. Belekarikazom a repat, fuszerezem soval es romaikomyennyel es beledobom a baberlevelet. Fedo alatt keszre fozom. Hagyom kisse kihulni. Kiemelek 2-3 evokanalnyit a repabol, a tobbit rudmixerrel kremesre dolgozom.
Tipp: Talalaskor a tanyer aljara teszem a repakarikakat, raszedem a levest. Jol illik hozza a piritos, zsemlekocka vagy a piritott lenmag.
No comments:
Post a Comment