3-4 kisebb cekla
4-6 kozepes burgonya
1 nagy fej hagyma
1-2 gerezd fokhagyma
4 marek savanyu kaposzta
ket csesze bab
so, bors, olivaolaj
1 citrom leve ( vagy ecet)
A burgonyat enyhen sos vizben hejaban megfozom, a babot leforrazom es megfozom, a ceklat szinten hejaban megfozom. A kesz, kihult burgonyat meghamozom es kockakra vagom, egy nagy talba teszem, sozom, enyhen borsozom. A babot leszurom es a krumplihoz adom. Az aprora kockazott hagymat es a finomra tort fokhagymat is a burgonyahoz adom. A ceklat meghamozom, felkockazom [semmi panik! elobb vagy utobb ugyis lekopik :-)], egy kulon talkaba teszem, leontom a citrom levevel es megcsurgatom olivaolajjal (erre azert van szukseg, hogy a kesobbiek folyaman a cekla ne adja at tulsagosan a szinet a tobbi zoldsegnek, vagyis, ne legyen minden cekla szinu a tanyerunkon). A savanyu kaposztat kisse kinyomkodom, durvan felapritom, hogy ne legyenek tul hosszu szalai, ezt is a burgonyahoz adom, jol atforgatom (csak finoman, hogy a burgonya ne torjon), hogy egyenloen legyen mindenbol mindenhol. Ekkor hozzaadom a savanykas-olajos ceklat. Lazan atforgatom. Ha meg szukseges sozom es megcsurgatom olajjal.
Tipp: Kituno koret, de magaban is fenseges. Igazi te'li csemege!
No comments:
Post a Comment