Hozzavalok:
100 g vaj
2 marek barnacukor
1 vanilias cukor
3-4 tojas
4 dl tej
300 g liszt
1/4 sutopor
csipet szodabikarbona
csipet so
A vajat es a cukrot felolvasztom, hagyom kihulni, majd belekeverem a tojast es mixerrel habosra dolgozom. Felreteszem. A lisztbe belekeverem a sutoport, a szodabikarbonat es a sot. A tojasos alapba ontom a tejet, majd belekeverem a lisztet es mixerrel atdolgozom. Fel orara a hutobe teszem, hogy a liszt megduzzadjon es szep selymes tesztat kapjak.
A gofrisutot atkenem olivaolajjal vagy vajjal, elomelegitem es a gofricskakat lassankent kisutom.
Tipp: Szeder- vagy feketeribizlilekvarral talalom, de juharsziruppal is nagyszeru ;-)
Sunday, January 01, 2006
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment