Hozzavalok:
250 g lasagne lap
250 g gomba
1 nagy piros pritaminpaprika
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
400 g hamozott, egesz paradicsomkonzerv
so, bors, olivaolaj
500 g reszelt Edam sajt
Az aprora kockazott hagymat es az attort fokhagymat olivaolajon megpiritom. Radobom a negyedelt gombat. Hagyom, hogy a gomba megfonnyadjon. Hozzaadom a csikokra, majd kockara vagott paprikat. Sozom, borsozom es jol atrottyantom. A paradicsomot is felkockazom es levevel egyutt a gombahoz adom. Hagyom, hogy osszeforrjon.
Kivajazom a tepsit (a legjobb a libazsir), a lasagne lapokat egyesevel forro vizbe martom es elkezdem retegezni: teszta - szosz - sajt. Az utolso sajtreteg ket-haromszor akkora, mint az elozoek, hogy legyen minek szetolvadnia es megpirulnia ;-)
200 °C-ra elomelegitett sutoben keszre sutom. Akkor jo, ha a felso sajtreteg mar aranysarga.
Sunday, January 01, 2006
Zöldséges lasagne
Posted by
Anazar
Labels:
egytálétel,
gomba,
húsmentes,
lasagne,
olasz konyha,
paprika,
paradicsompüré,
sajt,
sütőben,
tészta,
zöldség
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment